Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.16. kedd
Csongor, Joakim
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28755698
   « Vissza

„Sportágválasztó” az olimpiai délutánon

 « Cikkek és hírek 
2013. május 16.
 


     Bár, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör már lassan hatéves múltra tekint vissza, eddig még egyszer sem fordult elő, hogy egy olimpiai estjére többféle sportágat is meghívott volna. Pontosabban csak a pekingi és londoni olimpiát követően volt alkalom ilyen eseményre, de akkor a vendégek elsősorban az adott sporteseményhez kapcsolódó emlékeiket idézték fel.
    Május 9-én azonban kellő távol voltunk minden ötkarikás eseménytől, a baráti kör rendezvényén mégis több sportág képviselői voltak a vendégek. A pontosság kedvéért ebben a semlegesnek tűnő időszakban az olimpiai hangulatról gondoskodott, hogy nem sokkal a Varjú-rendezvény előtt avatták fel a mátyásföldi uszoda bejáratánál a kertvárosi olimpikonok második emléktábláját. A szervezők ennek megfelelően a májusi olimpiai beszélgetést a táblaavató közelébe, az MLTC klubszékházába szervezték, ahol a vendégek Hóbor Béla, nemzetközi röplabda-játékvezető, Viczián Vera 2010-es vancouveri sífutó olimpikon, illetve a férje, Csúr Attila sífutóedző, aki a következő, a Szocsiban rendezendő téli olimpiára készíti fel a magyar sífutó válogatottat, és Lovassy Krisztián olimpikon országúti kerékpáros voltak. A négy vendégben közös volt, hogy mindnyájan kötődnek a XVI. kerülethez, de az általuk képviselt három sportág igen távol állt egymástól. 

kepfile

Az olimpiai baráti kör vendégei valamennyien kötődnek a XVI. kerülethez


    A rendezvénynek azonban ez a sokszínűség nem ártott, a hallgatóságot egyformán érdekelte, hogy miként zrikálják egymást a kubai és brazil röplabdások a háló alatt egy-egy mérkőzésen, hogy miként rollerezik egy sífutó a kerületben, s hogy miért óvja oly rettenetesen egy országúti bringás a kerékpárját. Lovassy Krisztián, aki elmondása alapján a biciklin kívül más közlekedési eszközt nem is nagyon ismer, ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, és a méretre beállított kerékpárját is magával hozta a rendezvényre, amit aztán szívesen be is mutatott a közönségnek.
    A sportágak kavalkádja azonban nemcsak a hallgatóságra volt hatással, hanem ezúttal magukat a vendégeket is lázba hozta. A sífutó ugyanis legalább annyira kíváncsi az országúti kerékpárra, a röplabda-játékvezető pedig a sífutásra, mint amennyire érdekelheti ez a téma az átlagos sportrajongót. A rendezvény vendégei közül Hóbor Béla és Viczián Vera nemrég fejezték be az aktív és gazdag sportpályafutásukat, így ők nemcsak a múltról, hanem a jövőbeni terveikről is beszámoltak, Csúr Attila és Lovassy Krisztián azonban még nagyon is aktívnak érzi magát, és mindketten reménykedhetnek abban, hogy a következő ötkarikás rendezvényen is szerepet kapnak majd.

kepfile

 Lovassy Krisztián a kerékpárját is magával hozta

     A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör következő rendezvényén, várhatóan június 13-án Pánczél Gábor kertvárosi cselgáncsedző és tanítványa, Joó Abigél lesz a vendég, mely eseményre ismét szeretettel várnak minden érdeklődőt. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez