Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655157
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2013. július 18.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

Hajléktalanok égettek szemetet, hulladékot június 6-án este a Fogarasi út 118-al szemben.
Június 12-én délután egy D-sugárral oltották el egy 30 négyzetméteres, zárt szemétlerakóban égő szemetet a Hungária körút 160-nál.
A Tengerszem utcában egy 30 négyzetméteres hajléktalan-bódé égett ki június 14-én este, senki nem sérült meg.
Június 21-én este egy gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal oltották el a Francia út elején 200 négyzetméteren lángoló száraz gazt, avart.
Június 24-én a Hungária körút 161-nél füstölt, izzott a villamosmegálló szemétgyűjtője.
A Pillangó park 16. szám előtt 2 négyzetméteren összehordott, égő szemetet oltottak el június 29-én 19 óra után.
Július 1-én délelőtt a Fogarasi út 121-hez történt kivonulás, ahol teljes terjedelmében égett a szelektív hulladékgyűjtő.

Fakárok

A Komáromi út 32-nél telefonvezetékre hasadt egy faág június 8-án. Másnap késő este forgalmi akadályt okozó 5 méteres faágat fűrészeltek szét a Telepes utca 42. előtt.
Június 11-én reggel a Tatai utca 5-7-ben egy drótkerítésre dőlt 8 méteres barackfát, az Egressy út 50-nél a Rákos-patakba zuhant 10 méteres faágat távolítottak el a tűzoltók.
A Mogyoródi út 17. alatti kollégium udvarán egy elkorhadt nyárfa oldalága hasadt le június 16-án, károsodott egy vaskerítés. Vészesen megdőlt egy 15 méter magas fa az Amerikai út 57-nél. A raj június 19-én XIV/létra használatával szüntette meg a balesetveszélyt.
A Bolgárkertész utca 15-nél járdára szakadt 10 méteres faágat távolítottak el június 29-én délelőtt. Július 1-én kézi erővel mentesítettek az Angol utca 69-ben, ahol a járdára szakadt le egy faág.
Július 3-án a Dés utca 55-nél esett faág a telefonvezetékre.
Július 4-én a Mexikói út 21-23. elé vonultak ki a tűzoltók, ahol egy 25 méter magas japán akác dőlt meg vészesen.

Vihar

A Törökőr utca 71. szám alatti kétemeletes társasház díszburkolatának egy része járdára zuhant a vihartól. A raj június 10-én reggel a lógó részeket lebontotta és a veszélyes területet körbekordonozta.

Közlekedési mentések

Teljes terjedelmében égett egy Trabant június 11-én délben az Ajtósi Dürer sor 39. előtt, két ott parkoló autó is károsodott.
Június 21-én délután szalagkorlátnak ütközött egy Renault Partner a Kacsóh Pongrác út elején. Két személy súlyos sérüléseket szenvedett. A tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. Szintén június 21-én személyautó ütközött össze villamossal az Egressy téren. Áramtalanítás és helyszínelés után a raj szabaddá tette az utat a forgalomnak.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Június 16-án este rendőrségi kérésre nyitottak fel egy Gvadányi úti lakást.
Rosszul lett és elesett Kalapács utcai, földszinti lakásában egy idős beteg. A raj június 19-én reggel az ablakon át behatolva engedte be a mentőket. Az illetőt 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel vitték a Baleseti kórházba.
Egy Zsálya utcai, harmadik emeleti lakó nem adott életjelet magáról. A tűzoltók június 20-án kihúzós létrával az ablakon mentek be és nyitottak ajtót a mentőknek. Másnap a rendőrség hívására nyitottak fel egy Róna utcai lakást, ahol egy elhunytat találtak.
Június 22-én a Csertő utcában kellett feltörni egy lakást, június 23-án a Kassai utcában, ahonnan stroke-gyanúval vittek egy személyt az Uzsoki kórházba.
Két kiskorú gyermeket hagytak magukra szüleik egy Szentmihályi úti, negyedik emeleti lakásban. A raj június 26-án délután a biztonsági ajtó felfeszítésével hatolt be.
Június 28-án egy Gyarmat utcai lakást törtek fel, mert a lakó nem mutatkozott. A rendőrség hívására a raj XIV/létrával hatolt be, az idős ember valószínűleg elhunyt.
Július 2-án reggel egy Istvánffy utcai családi házba történt behatolás, ahol egy személy várt az orvosi segítségre.

Füstölgő oszlop

A Csömöri út 122. előtti telefon-oszlopot rögzítő-merevítő segédoszlop felső vége füstölt, aminek a raj június 18-án vetett véget.

Beázás

Június 30-án éjjel hívták a rajt egy Kassai téri, földszinti lakáshoz, mert átázott a plafon. A fölötte lévő, első emeleti lakásban nem voltak otthon, a tűzoltók az erkélyajtót benyomva hatoltak be. A víz a fürdőszobában folyt a mosdó vízbekötésénél, a vízórát elzárták.

 

XVI. kerület

Műszaki mentés

A Sasvár utcában egy égő motor- és utasterű személyautót oltottak el június 8-án 14 órakor, személy nem sérült meg.
Június 10-én délután kidőlt fát fűrészeltek szét a Kőszirt utcában.
Karambol volt a Batsányi János utca és a Margit utca kereszteződésénél június 29-én délután. Honda Civic és BMW típusú kocsik ütköztek. A Honda kitört egy villanyoszlopot – csak a vezetékek tartották. Súlyos személyi sérülés történt, ennek mértéke a helyszínen nem volt megállapítható.
Július 1-én reggel vonult ki a raj a Ladháza utcába, ahol egy 6 méteres fa távközlési vezetékre és a járdára törött. A lógó vezetékeket rögzítették, a fát szétfűrészelték.

Csőtörés

Csőtörés volt a Hársfa utca 34. szám előtt június 9-én. Az aszfaltos út két oldali árka megtelt vízzel, a Vízművek elzárta a csapot.

Segítség a mentőknek

Egy Cibakháza utcai családi ház tetőteréből a szűk lépcsőn hoztak le egy beteget június 17-én délután.

Szeméttüzek

Június 19-én a Guzsaly utca 27-tel szembeni tarlón a 15 négyzetméteres, meggyulladt szemétdomb tüze átterjedt a környező, kb. 300 négyzetméteres tarlóra. A tűzoltókat 16 óra 51 perckor riasztották.
Egy gyorsbeavatkozóval oltották el az égő szeméthalmazt a Sárgarózsa utca 33-al szemben június 21-én délelőtt.
Június 22-én délután a Pesti határút végétől kb. egy kilométerre lévő erdőben egy D-sugárral oltották el az öt köbméternyi égő szemetet.
Június 24-én hajnalban az István király utca 49-nél kb. 2 köbméternyi szemetet oltottak el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez