Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659822
   « Vissza

Már javában zajlik az Erzsébet-tábor!

 « Portaszolgálat 
2013. július 18.
 



Június 17-én kezdetét vette az Erzsébet-tábor, ahol 10 héten át több mint 40 ezer gyermek tölti nyári szünidejének egy részét színes és változatos programokkal.

kepfile
 

       Az Erzsébet-program idén is kétféle tábort hirdetett: az általános táborokat, amelyekre iskolák, intézmények jelentkezhettek 10 fős csoportokkal, valamint tematikus táborokat, amelyeket neves sportolók és művészek vezetnek, mint például Kovács „Kokó” István, Kovács Ágnes, Nagy Tímea, Komáromi Tibor, Hadfi Dániel, Borza Teréz és Parais István.
Nyolc helyszínen több mint 50 Erzsébet-táborban nyaralhatnak az általános- és középiskolások, főleg balatoni és más vízparti üdülőhelyeken. Az Erzsébet-táborról minden héten kétszer beszámol majd a Magyar Televízió Balatoni nyár című műsora.

Cselgánccsal és kosárlabdával indult a Balatoni nyár

    Hadfi Dániel Európa-bajnok dzsúdós tapasztalt táborvezető, hiszen szakmai irányításával már tavaly is volt cselgáncstábor Balatonberényben. Idén 170 fiatal sportoló leshette el tőle a fortélyokat. A gyerekek 10 fős csoportokban edzettek, de fürdésre is jutott idő. – Az a célunk, hogy mindenki maradandó élménnyel térjen haza – mondta Hadfi Dániel a Magyar Televízió Balatoni nyár című műsorában, hozzátéve, hogy a táborozók mindegyike nagyon ügyes, szorgalmas, és egyáltalán nem kell őket noszogatni, ha „munkáról” van szó. – Pár méterre van a Balaton, edzés után szaladnak a vízbe, de előtte a tatamin mindenki meg akarja mutatni, hog y ő a legjobb.
     Báder Márton magyar válogatott kosaras sem panaszkodhat, hiszen az általa vezetett, idén először meghirdetett zánkai kosárlabda táborban egyfolytában pattogott a labda, ment a játék. – A gyerekek az ország minden pontjáról érkeztek, vannak köztük teljesen kezdők, és olyanok is, akik már profibbak, de a kosárlabdát mindenki egyformán szereti – mesélte a sportoló a Balatoni nyár adásában.

Pástra léptek az Erzsébet-táborban

     Nagy Tímea kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok párbajtőrvívó vezetésével, idén először vívótáborba is pályázhattak a gyerekek.
Remélem, hogy minél több barátot tudok szerezni – mondta Morvai Ákos a balatonberényi vívótábor egyik fiatal sportolója a Balatoni nyár műsorában, hozzátéve, hogy nagy megtiszteltetést jelent számára, hogy egy olimpiai bajnokkal edzhet.
     Tavaly vágyakozva néztem, hogy de jó lenne, ha az Erzsébet-táborban vívótábor is lehetne, és idén megvan ez a lehetőség. Nagy örömmel vállaltam a felkérést a vezetésére – nyilatkozta Nagy Tímea. Elmondta, a táborban mindhárom fegyvernem, párbajtőr, tőr és kard is van. Megjegyezte, sok edzést tartanak, a legfontosabb mégis az, hogy jól érezzék magukat a gyerekek.

Élvezzük a nyarat!

     Balatonberényben több mint 250 gyermek vett részt az Erzsébet-tábor boksztáborában, ahol Kovács „Kokó” István olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve Erdei „Madár” Zsolt többszörös világbajnok edzett a fiatal sportolókkal.
      A Balatoni nyár adásában Kovács István elmondta, az egy hét alatt nemcsak ökölvívást tanulnak a gyerekek, hanem egymás tiszteletéről, a sport szeretetéről is szól a tábor. – Rengeteget edzünk, van kesztyűzés, iskolázás, de játszunk, vetélkedőket szervezünk a gyerekek részére, úgyhogy élvezzük a nyarat – tette hozzá Kokó.
     Fonyódligeten Kovács Ágnes az úszás különböző technikai elemeivel ismertette meg az Erzsébet-tábor úszótáborának résztvevőit. – Úgy gondolom egy hét alatt sokat fognak fejlődni, és sokat tanulnak a gyerekek – nyilatkozta az olimpiai bajnok a Balatoni nyár műsorában, ahol mint kiderült, a gyerekek többsége csupán 7-8 éves, és nemcsak jó eredményeik, de komoly terveik vannak.

kepfile

              Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó és az Erzsébet-tábor úszótáborának résztvevői

Segítők az Erzsébet-táborban

     Az Erzsébet-táborba nyári segítő munkára felsőoktatásban részt vevő – elsősorban pedagógusképzésben, a testnevelés és sporttudományok, az orvostudomány területén, vagy a gyermek-, ifjúság- és családvédelem területén tanulmányokat folytató – hallgatók, valamint közoktatási intézményben dolgozó pedagógusok jelentkezhettek. A Balatoni nyár a segítők munkáját is bemutatta. Holl Réka, a fonyódligeti Erzsébet-tábor egyik segítője elmondta, egyebek között a programok szervezésében, a játékok irányításában vesznek részt, és természetesen vigyáznak a táborozókra.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez