Hozzávalók: 1 kg bőrös malachús, csülök, 25 dkg füstölt oldalas, 1 sárgarépa, 1 szál gyökér, fél fej zeller, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes szárított paprika, só, egész bors, pirospaprika A húst bő hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a vizet leöntjük róla és annyi hideg vízben, amennyi 2 ujjnyira ellepi a húst, újból feltesszük a tűzre. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, a borsot (10-15 szem), megsózzuk, és kicsi lángon lassan puhára főzzük. Az elfövő vizet időnként pótoljuk. A húst kivesszük, a nagyobb csontokat eltávolítjuk, és négy mélytányérba tesszük, egyenlően elosztva. A levet tiszta vászonruhán átszűrjük, majd teljesen lezsírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tányérokat felöntjük, a tetejét megszórjuk pirospaprikával. Hideg helyre állítva hagyjuk megdermedni.
Jó étvágyat kívánunk! |