Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.23. kedd
Béla
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28805010
   « Vissza

Sertéskocsonya

 « Receptek 
2014. január 21.
 


Hozzávalók: 1 kg bőrös malachús, csülök, 25 dkg füstölt oldalas, 1 sárgarépa, 1 szál gyökér, fél fej zeller, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes szárított paprika, só, egész bors, pirospaprika
A húst bő hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a vizet leöntjük róla és annyi hideg vízben, amennyi 2 ujjnyira ellepi a húst, újból feltesszük a tűzre. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk a zöldségeket, a borsot (10-15 szem), megsózzuk, és kicsi lángon lassan puhára főzzük. Az elfövő vizet időnként pótoljuk. A húst kivesszük, a nagyobb csontokat eltávolítjuk, és négy mélytányérba tesszük, egyenlően elosztva.
A levet tiszta vászonruhán átszűrjük, majd teljesen lezsírozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tányérokat felöntjük, a tetejét megszórjuk pirospaprikával. Hideg helyre állítva hagyjuk megdermedni.

                                                                                                                      Jó étvágyat kívánunk!   

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez