Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28664850
   « Vissza

Farsangi fánk

 « Receptek 
2014. február 17.
 


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor, tej, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, sütéshez olaj
Az élesztőt cukrozott tejben megfuttatjuk. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos liszttel, a tojások sárgájával, a többi cukorral, a vaníliás cukorral és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiadagoljuk. Letakarva még 10-15 percig kelesztjük, ujjal óvatosan benyomjuk a közepüket. Aljukkal lefelé, bő forró olajba tesszük és fedő alatt kis lángon sütjük, majd megfordítva fedő nélkül nagy lángon, amíg szép barnára sül. Szűrőre téve lecsepegtetjük az olajat, vaníliás cukorral meghintve, barackízzel frissen tálaljuk.

                                                                                                                    Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez