Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662069
   « Vissza

Kezdődik a választási kampány

 « Portaszolgálat 
2014. február 17.
 

kepfile

   Rövidesen kezdetét veszi a választási kampány, s ezzel kapcsolatban megpróbáltuk összegyűjteni, kik is indulnak a kerületi választókörzetben megszerezhető mandátumért és természetesen a pártlistás szavazatokért.
      Két olyan jelölt indul a választásokon, aki jelenleg is képviselő: Karácsony Gergely a baloldali MSZP-Együtt-DK-PM-MLP összefogás színeiben, valamint Szatmáry Kristóf Fidesz-KDNP képviselő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A baloldali jelölt kiválasztása nem volt egyszerű, egy éve még Bárándy Gergely mutatkozott be a kerületi Pedagógus bálon Szatmáry Kristófnak azzal, hogy ő lesz itt a jelölt, majd pár hétig egy Szilágyi nevű kolléga volt a jelölt, majd jött Lipótvárosból Tordai Bence, aki pár hétig lelkesen kampányolt a Sashalmi piacon, meghintette szórólapjával az egész kerületet, majd most a baloldal váratlanul lecserélte a jelöltet a volt LMP-s Karácsony Gergelyre – egyetlen közös van a baloldal eddigi jelöltjeiben: egyiknek sem volt eddig semmi köze a XVI. kerülethez.

kepfile

Karácsony Gergely a baloldali MSZP-Együtt-DK-PMMLP összefogás jelöltje

    Sokáig úgy lehetett tudni, hogy a Jobbik színeiben Gaudi-Nagy Tamás indul, de mostanra egy bájos kerületi közgazdász hölgyet jelölt a párt. Kredits Krisztina Sashalmon él férjével és két gyermekével, tagja a fővárosi önkormányzat egyik bizottságának, s programjában megélhetést, rendet, elszámoltatást hirdet.
    A Bajnai-féle baloldali alakulat az LMP-ből szakadt ki, az eredeti párt (LMP) színeiben indul a kerületben ifj. Mizsei László, aki Nagy Bandó Andrással közös fórumot hirdetett. Nagy Bandó egykoron itt lakott a Centi lakótelepen, úgyhogy nagyon vártuk a találkozást, de ő lebetegedett, s a jelöltet végül Szél Bernadett mutatta be a szerény létszámú közönségnek.
      A Fórum újságból tudható, hogy az Ángyán-féle Élőlánc Magyarországért helyi jelöltekkel méretteti meg magát:

kepfile

a kerületben Hargitai István lesz a jelölt, miután ő a Fórum Újság főszerkesztője, abból mindent megtudhatnak a kampány további részleteiről.
     A Schmuck Andor-féle Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja szintén helyi jelölttel indul: Csizmazia Ferenc hosszabb ideje kerületi lakos, és lelkesen készül a kampányra. Aktivistákkal gyűjtik majd az aláírásokat, és kampánygyűlést is tervez, miután ténylegesen jelöltté válik.
Szili Katalin-féle Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt Molnár Ibolyát indítja jelöltként a XVI. kerületben (ez nyilván a 13. sz. Egyéni Választó Kerületet jelenti). A hölgy készül a kampányra, nem itt lakik ugyan, de valamelyest ismeri a XVI. kerületet.
     Az Elégedetlenek Pártja kis sárga szórólapokkal szórta meg a kerületet, a jelöltjükkel fel is vettük a kapcsolatot, de az igazság az, hogy az illető nagyon hezitál: szerinte ez a kerület annyira fideszes, hogy itt teljesen értelmetlen dolog elindulni, és ha nem kapja meg a szavazatok 2 százalékát, akkor vissza kell fizetnie a kampányra az államtól kapott egymillió forintot... Tehát nem lehet tudni, hogy ez a párt végül indít-e kerületi jelöltet. Egyéb jelöltek feltűnése is elképzelhető, mivel 500 ajánló aláírás összegyűjtése nem reménytelen dolog egy kisebb szervezetnek sem.
    A jelöltek február 17-től kezdődően gyűjthetik az ajánlásokat. Nagyon fontos változás az eddigiekhez képest, hogy megszűnik az ajánló szelvény, helyette ajánló ív lesz, amelyen a jelöltet lehet ajánlani. Egy választó annyi jelöltet ajánlhat, amennyit csak akar, tehát elméletileg ajánlhatja akár az összes indulót is. Az ajánlási íven fel kell tüntetni a személyi számot, ezzel ellenőrzik majd a jelöltállítás során, hogy az ajánló valóban a választókerület határán belül lakik-e. A személyi számot mindenki a lakcímkártyáján találja meg

                                                                                                                                               Ferenci Zoltán

Kövesse honlapunkon videón a választási kampányt

     A Helyi Hírek Online a www.helyihirek.hu címen található meg. A választási időszakra tekintettel nyitottunk egy Események rovatot, ahol a hozzánk eljutó összes választási hírt közreadjuk. Szándékaink szerint elmegyünk az összes választási gyűlésre, és az ott elhangzottakat teljes terjedelmében, vágatlan anyagként közzétesszük a honlapunk Események rovatában. Eddig az LMP választási gyűlését és a Fidesz rezsicsökkentési fórumát rögzítettük és tettük közzé. Aki nem akar elmenni az összes választási gyűlésre, honlapunkról nyomon tudja követni az eseményeket, és éppúgy tájékozódhat, mint aki ott ül az első sorokban. A videókat megosztjuk a Helyi Hírek Facebook oldalán is.
   Két fontos esemény teljes videófelvétele is megtalálható a Helyi Hírek Online Portaszolgálat rovatában: a Kertvárosi évértékelő és a Kertvárosi iskolaválasztó – ez utóbbi igen népszerű lett, hiszen a felvétel megtekintésével megismerhetik a XVI. kerület teljes iskolai kínálatát. Véleményeket, javaslatokat is szívesen fogadunk az info@helyihirek.hu e-mail címen. (F)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez