Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776508
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. április 1.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Menet közben kigyulladt egy Ford Transit mikrobusz motortere március 7-én reggel a Thököly út és Hungária körút sarkán. A buszban hat gyermek és egy felnőtt utazott, ők a lángok felcsapása előtt ki tudtak szállni. A tüzet az arra járók porraloltóval részben eloltották, a végleges oltást a tűzoltók végezték el egy D-sugárral.
Március 12-én délután a Pillangó utca 30. szám előtt egy Peugeot 607-es égő motorterét oltották el. A műanyag alkatrészek elolvadtak a hőtől, sérülés nem történt.
Másnap reggel menet közben kapott lángra egy Suzuki személygépkocsi a Mogyoródi út 108. előtt. A tűz az utastérben lévő fűtőmotornál, a műszerfal alatt keletkezett, a járókelők egy porraloltóval részben eloltották, a végleges oltást egy D-sugárral végezte a raj. Károsodott az első szélvédő, műszerfal, belső kárpit, személyi sérülés nem történt.
Március 16-án reggel a Kacsóh Pongrác út M3-ra vivő felüljáróján a szalagkorlátnak ütközve fennakadt egy Opel Astra, sérülés nem történt. A tűzoltók az autót leemelve megszüntették a forgalmi akadályt.

Háztüzek

Március 10-én reggel a Fűrész utca 87. alatti, évek óta elhagyatott kétszintes épület egyik földszinti helyiségében égtek a bútorok: asztal, ágy, szekrény és ruhaneműk. A hőtől leomlott a vakolat, az épület egésze bekormozódott. A rajt 9 óra 3 perckor riasztották.
Szándékos gyújtogatás történhetett március 23-án este a Kövér Lajos utcában; egy lakóház padlásfeljáró ajtaja és a lépcsőzet égett. Mivel hasonló eset itt többször megtörtént, a helyszínt a raj átadta a tűzvizsgálónak.

Kerti hulladék

Egy Kerékgyártó utcai társasház kertjében kerti hulladékot égettek március 14-én, amit a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak el.

Fakárok

A Kassai út 15-ben egy fa járdára és az úttestre dőlt. A forgalmi akadályt a raj március 15-én délután szüntette meg.
A Fűrész utca 90. számú ház kertjéből egy fa ága a 86-os számú ház tetejére és a kerítésére szakadt, a tűzfal is károsodott öt négyzetméteren. A fát a raj március 16-án délután fűrészelte szét. Ez időben a Pósa Lajos utca 50-ben is dolgoztak a tűzoltók, ahol egy fa villanyvezetékre dőlt.
Március 19-én a Szugló utca 80-ban a lakóépület belső udvarában álló 10 méteres fa lehasadt oldalágait kellett eltávolítani.

Viharos szél

A Telepes utca 78. alatti lakóépület bádogtetőzetét 30 négyzetméteren szaggatta fel a viharos szél, a Mogyoródi úton egy első emeleti lakás ablak alatti esővédő bádogját is megbontotta. A raj a balesetveszélyes részeket március 16-án távolította el.

Kidőlt oszlop

A Dorozsmai utca 90. szám alatti üres telken kerítésre dőlt egy Elmű által kikötött villanyoszlop március 16-án. A raj leemelte a kerítésről.

Betegsegítés

Március 17-én este a tűzoltók segítettek egy mozgássérült személyt Thököly úti, negyedik emeleti lakásába feljutni.

Lógó antenna

Vészesen lógott egy Pitvar utcai, kétemeletes ház tetején a parabolaantenna, amit a tűzoltók létra használatával március 19-én eltávolítottak.

CO-veszély

Március 21-én délelőtt bejelzett egy Paskál-malom utcai lakás CO-detektorja, a gáz jelenlétét a tűzoltók műszerei is kimutatták. A gázkészüléket átvizsgálták, a gázt elzárták és géppel kiszellőztettek.
Délután egy Dózsa György úti, negyedik emeleti lakásban éreztek gázszagot, a műszer kimutatta a CO-t. A lakókat kivezették az épületből és átszellőztették a házat.
Március 22-én délután egy Nagy Lajos király úti, harmadik emeleti lakásban figyelmeztetett a CO-jelző. A raj a Gázművekkel együtt veszélyes CO-szintet mért. A fürdőszobai fali vízmelegítőnél szivárgott a gáz. A mentők a lakókat a helyszínen megvizsgálták és ellátták.

Hajléktalan-tanya

Az Olaf Palme sétányon, a műjégpálya melletti föld alatti műszaki épületben – amit hajléktalanok laknak – kigyulladt az összehordott szemét március 10-én délután. Senki nem sérült meg, a raj egy D-sugárral oltott.

Segítség a rendőrségnek, betegmentés

Szomolány utcai családi házában elesett, megsérült egy idős hölgy március 22-én. A raj erővel adott utat a mentősöknek a bezárt lakásba.
Március 24-én este a tűzoltók biztosítottak létrát a rendőröknek egy Róna utcai, első emeleti lakásba való bejutásukhoz.

Gyerek a kocsiban

A Mályva téren egy Audi A4-es kocsiba zárt gyereket jeleztek a járókelők március 19-én délután. A raj az autó bal első ablakát betörve mentette ki a kocsiból a bezárt gyereket.
Meglazult kémény
Március 24-én a Komócsy utca 10-ben az épület meglazult kéményének darabjait távolította el a raj.

 

XVI. kerület

Zárlatos TV, villanyvezeték

A konyhában lévő, hibás TV-készülék okozott tüzet egy János utcai családi házban március 8-án. Az égő konyhabútort, háztartási eszközöket a raj kiérkezése előtt eloltották.
Március 15-én a Rákóczi utca 28-nál a zárlatos elektromos utcai vezetéktől 30 méter hosszan égett, füstölt a telefonvezeték. A helyszínt a tűzoltók biztosították.

Kidőlt fa, lehasadt faág

Március 16-án a Blaha Lujza utcában egy fa 15 méter magasságban letört, lógó ágát szedték le a tűzoltók.
A Csömöri út 119-nél a telefonvezetékre dőlt fát a raj kézi erővel távolította el március 17-én reggel.
Március 19-én délelőtt az Újszász utca 51-nél egy tízméteres fa 3 méteres lehasadt ágát fűrészelték le.

Betegmentés

Március 21-én rendőrségi kérésre egy Cibakháza utcai ház ajtaját törték be, mivel a zúzódásos sérüléseket szenvedett lakó nem tudta beengedni a mentőket.

Csőtörés

Csőtörés miatt a víz 3 négyzetméteren kimosta a talajt egy Baross Gábor utcai társasház oldalfala alól. A március 21-én este kihívott tűzoltók szerint ez nem veszélyeztette a ház állékonyságát, felhívták a figyelmet a föld mielőbbi feltöltésére.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez