Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28788204
   « Vissza

Nemzeti Pedagógus Kar: Türelmet és bizalmat kérnek és várnak el

 « Cikkek és hírek 
2014. október 15.
 

kepfile

Horváth Péter, a győri Révai gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella, az elnökség tagja a Móra Ferenc Általános Iskola ünnepségén

     A rákosszentmihályi Móra Ferenc Általános Iskolában nagyon komolyan veszik a diákok hazaszeretetre való nevelését. A rovásírás fővárosi „őshazájának” számító iskolában 2011 óta mindig ünnepélyes keretek között osztották ki az 5. és a 8. osztályos diákoknak a „Nemzeti Hitvallás” és a „Magyarország Alaptörvénye” kiadványokat. Az ünnepség időpontját pedig minden esetben az október 6-i megemlékezéshez igazították. Egészen az idei tanévig így volt ez, most azonban már október 1-jén, azaz a Zene Világnapján került sor erre a ceremóniára. A miértre a választ dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella igazgatónő adta meg.
     – A nyár elején megválasztott Nemzeti Pedagógus Kar országos elnöksége az iskolánkban tartotta soron következő ülését (az Ida utcai iskola igazgatónője is tagja ennek a szakmai testületnek A szerk.), és úgy gondoltuk, hogy ezt az alkalmat használjuk fel arra, hogy a diákoknak ezt a fontos dokumentumot átadjuk.
     Dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella erre a protokoll feladatra Horváth Pétert, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját, a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnökét kérte fel.
     – A 11 fős elnökség mostani ülésén az úgynevezett területi választások, illetve a várható időközi választások menete volt a fő téma – nyilatkozta lapunknak az NPK elnöke. – Az országos és a területi tagokkal jelenleg 300 fős a küldöttgyűlésünk, a maradék közel 50 helyre időközi választást írunk ki. A legfontosabb, hogy az ország minden részét le tudjuk fedni, mert csak így tudunk majd maradéktalanul hatékonyak lenni.
     Az NPK feladatait törvény határozza meg. Mint ahogy azt is törvény szabályozza, hogy a szervezetnek milyen hatásköre van.
     – Azt szeretnénk, ha a területi küldöttek összegyűjtenék a napi problémákat – természetesen nem az anyagi eredetűekre, hanem a rendszerproblémákra gondolunk –, melyeket a javaslatainkkal együtt tolmácsolni fogunk a döntéshozók felé. Nagy az elvárás felénk, ezért is szeretném tisztázni, hogy mi nem tudunk majd törvényeket módosítani, de azt biztosan ígérhetjük, hogy kiállunk a pedagógusok érdekei mellett. Tisztában vagyunk azzal is, hogy sokan azonnali eredményeket várnak tőlünk, ezért egyrészt bizalmat és türelmet kérünk a pedagógus kollégáktól, másrészt ugyanezt várjuk el a döntéshozóktól is.                                                                                                                                                                                                                                                Riersch Tamás

 

Lapunk megjelenésével egy időben, október 16-án szakmai napot tartott az Általános Iskolai Igazgatók Országos Szövetsége az Erzsébetligeti Színházban. Az eseményen a kormányt Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár, a Nemzeti Pedagógus Kart Horváth Péter elnök, a szakmát pedig dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella, a rákosszentmihályi Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója, a NPK elnökségi tagja, illetve Cseh Györgyi, Palotás Zoltán és Bak Ferenc szakértők képviselték. Az október 16-i szakmai napon a résztvevő iskolaigazgatók a szervezet új tisztségviselőit is megválasztották.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez