Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661734
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2014. december 9.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

A Sárköz utcában egy második emeleti lakást törtek fel november 6-án este, egy idős személyt megfigyelésre a Baleseti kórházba vittek a mentősök.
November 7-én egy Pitvar utcai, négyemeletes társasház első emeleti lakását nyitották fel dugólétra segítségével, a rendőrség hívására. Bent egy idős beteg várta a segítséget.
Nem adott életjelet magáról napok óta egy idős lakó a Stefánia úton. A raj XIV/létra segítségével hatolt be november 7-én, az illetőt holtan találták.
Szintén e napon rosszul lett egy gyermek Kerepesi úti lakásukban, a szülők gázmérgezésre gyanakodtak. A tűzoltók műszerei nem mutattak ki veszélyes gázkoncentrációt, a gyereket a mentők ellátták.
November 13-án reggel egy Fogarasi úti, első emeleti lakásba hatoltak be létrával, mivel egy kisgyerekre zárult az ajtó.
Egy hozzátartozó kérésére tört fel a raj november 15-én egy Fogarasi úti lakást, melyben egy elhunyt személyt találtak.
Egy súlyosan sérült várta a segítséget bezárt lakásában november 25-én az Ond vezér parkban. A tűzoltókat 15 óra 21 perckor riasztották.

Reklámtábla

Egy Füredi úti autószerelő műhely homlokzatán meggyulladt a világító reklámtábla november 12-én hajnali 4 órakor. Miközben a raj az oltás végett megbontotta az épület tetőlemezét, a tűz magától kialudt.

Szeméttüzek

A Zalán utcában égő szelektív hulladékgyűjtőt egy D-sugárral oltottak el november 12-én éjfél előtt.
November 15-én kora délután tíz négyzetméteren égő szeméthalmazt kellett eloltani a rajnak puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal.
A Rákospatak utca 123-nál felügyelet mellett szemetet égettek november 23-án délután. Az égetők a raj kiérkezése előtt megkezdték az oltást, a raj egy D-sugárral befejezte azt.

Közlekedési mentések

Toyota és VW személygépkocsik karamboloztak a Szentmihályi és Fogarasi út sarkánál november 14-én reggel; egy sérültet kórházba vitt a mentő. A raj áramtalanította a kocsikat, majd a helyszínelés után kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt. Délután a Hermina út és Ajtósi Dürer sor találkozásánál Honda és Skoda személyautók ütköztek, egy személy könnyebben megsérült.
November 16-án hajnalban fának ütközött egy Opel Vectra a Thököly út 53. előtt. A járműben utazók a helyszínről elmenekültek, a felborult kocsit a tűzoltók állították kerekeire.
Az Örs vezér terén, az Árkád bevásárlóközpontnál kigyulladt egy Mercedes típusú személyautó motortere november 21-én 18 órakor. Károsodott az autó műszerfala, vezetékei, műanyag burkolatai; személyi sérülés nem történt.
November 23-án 9 órakor három személyautó ütközött össze a Kerepesi út és Hungária körút sarkán. Egy állapotos nőt a mentők megfigyelésre kórházba vittek, a tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt kézi erővel megszüntették.
December 1-én 9 óra 55 perckor a Columbus utca 14-hez szólt a riasztás, ahol két személyautó ütközött össze. A mentők két személyt fej- és lábsérüléssel szállítottak kórházba.

Gázszivárgás

November 22-én délután gázszagot éreztek a lakók egy Angol utcai társasházban. A kivonult tűzoltók és a Gázművek műszerei több lakásban veszélyes gázkoncentrációt mértek. A gázcsapot elzárták, az épületet géppel kiszellőztették és felhívták a közös képviselő figyelmét a gázkazán javítására.

Páramentesítő

November 29-én éjjel egy Erzsébet királyné úti családi házban meggyulladt a páramentesítő készülék, a tüzet a raj kiérkezése előtt részben eloltották a háziak. Károsodtak a berendezési tárgyak, a falazat, a kár kb. 200 ezer forint. A tulajdonos az oltás közben rosszul lett, a mentők füstmérgezéssel az Erzsébet kórházba vitték.

Konyhai füst

Egy harmadik emeleti, Cházár András úti lakás konyhai tűzhelyén az ottfelejtett étel erősen füstölgött november 26-án délután. A tűzoltókat 16 óra 44 perckor hívták a szomszédok, kiérkezésük előtt a háziasszony megszüntette a füstölgést.

Zárlat

Égett a biztosítótábla, a kismegszakítók egy Virradat utcai, második emeleti lakás előszobájában november 26-án 9 órakor. A raj kiérkezésekor a tűz magától elaludt, a falak bekormozódtak.

Leszakadt vezeték

December 1-én a tűzoltók biztosították a helyszínt a Mirtusz utca 40-42-nél, mivel telefonvezetékek szakadtak le az úttestre.

 

XVI. kerület

Beszorult a kutya

November 5-én délelőtt hívták ki a tűzoltókat a Sasszem utcába, ahol rács közé szorult a házőrző. Feszítő-vágóval szabadították ki, az állat nem sérült meg.

Útban volt a szalagkorlát

A 3-as út 17-es kilométerénél szalagkorlátnak ütközött egy személyautó november 28-án 5 óra után, senki nem sérült meg. A raj a forgalmi akadályt kézi erővel szüntette meg.

Égő mosógép

December 1-én 23 óra után kigyulladt a mosógép egy Veres Péter úti, második emeleti lakásban. A tulajdonos áramtalanított és részben eloltotta a tüzet, a végleges oltást a tűzoltók egy puttonyfecskendővel végezték el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez