Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776951
   « Vissza

Éves közgyűlést tartott az Ikarus BSE – az élcsoportban végeztek

 « Cikkek és hírek 
2014. december 9.
 

kepfile

   Id. Tomhauser István, az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának az alapítója november 17-én, Budapest születésnapján Tarlós István főpolgármestertől több évtizedes szakmai munkájáért a Papp László – Budapest Sportdíjat vehette át. (Szuper Levente egykori világbajnok hokikapus személyében kerületünk másik lakója is ebben az elismerésben részesült. A szerk.) A kiváló szakember 1976 szeptemberében alapítója volt az ország egyik legeredményesebb szakosztályának, a tanítványai pedig a különböző korosztályokban több mint 350 bajnoki címet nyertek, illetve 26 országos csúcsot javítottak meg. A versenyzői közül többen tagjai voltak az aktuális válogatott keretnek, többen részt vettek már világversenyeken is, amelyeken nem egyszer döntős helyezéseket értek el.

    Id. Tomhauser Istvánt, az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának jelenlegi technikai vezetőjét néhány nappal a kitüntetés után, az Erzsébetligeti Színházban is vastapssal fogadta az a közel négyszáz vendég, aki elfogadta a mátyásföldi atlétikai szakosztály évzáró ünnepségére szóló meghívást. De a közönség vastapssal illette azokat a fiatal sportolókat is, akik az eredményeikkel gondoskodtak arról, hogy a fővárosi szakosztályok versengésében az Ikarus BSE ismét az élen, országos szinten pedig az élcsoportban végezhessen. Ez a felület kevés lenne ahhoz, hogy a 2014-es sikereket mind felsoroljuk, egy nagy eredményről azonban mindenképpen szót kell ejtenünk.
     Az Ikarus BSE azóta, amióta elkészült a Bátony utcai atlétikai centrum, újra szárnyal, a szakosztály létszáma ugrásszerűen megnőtt, jelenleg már 350 körüli a létszám, s bár az egyesület vezetése, illetve az önkormányzat illetékesei szeretnék a bűvös négyszázas határt is átlépni, lassan végéhez közeledik az utánpótlásbázis alapjainak a lerakása. A piramis elvét követve minél szélesebbek az alapok, annál nagyobb a merítési lehetőség, azaz szép lassan a mennyiség helyett a minőségen lesz a hangsúly. Az alulról való építkezés már a serdülő korosztálynál tart, nem véletlen, hogy ebben a korcsoportban volt idén a legeredményesebb az egyesület. Ha sikerül ezt az ütemet tartani, akkor néhány év múlva már nemcsak Kiss Dániel és Gyürkés Viktória felnőtt sikereiről szólhat majd az év végi értékelés.
   A kertvárosi atléták sikere egy példaértékű összefogás eredménye. A sikerben nagy szerepet játszanak a kerületi testnevelők, akik a tehetségeket az atlétikai pályák felé orientálják. A munka dandárját persze az edzők végzik, akik hóban-fagyban, esőben és kánikulában is kint vannak a pályán, és dolgoznak a gyerekekkel.
    De a szakosztály nem ért volna el sikereket, ha a kerületi önkormányzat nem teremti meg a körülményeket, ha a tulajdonos, Gattyán György révén a kerülethez kötődő Docler Holding nem támogatja olyan bőkezűen a szakmai munkát, s ha a Magyar- és a Budapesti Atlétikai Szövetség nem lenne partner a versenyek rendezésében, illetve a tehetségek menedzselésében.
   Szerencsére azonban az atlétika körül minden stimmel, így az idei évzárón ismét egy fantasztikus sikertörténetről lehetett beszámolni. De, hogy a kákán is csomót keressünk, egy dolgot mindenképpen megemlítenénk, az atléták már bőven kinőtték a Harmónia termet, jövőre talán a színházterem alkalmasabb lenne az évzáró ünnepség megtartására.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez