Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654872
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. január 21.
 

Órák, napok – világkorszakok

kepfile

      Január 20-án, délelőtt 10 óra 36 perckor ismét jegyet vált a Nap, és az Uránusz vendégeként folytatja égi útját. A téli napfordulót követő második hónapban már érezhetően hosszabbodnak a nappalok. A fény növekedésével felerősödnek a megújulás iránti törekvések, a farsangi mulatságok, télbúcsúztatók pedig derűlátó hangulatot ébresztenek.
      A Vízöntő jegyét – havát kiváltképp nagy becsben tartjuk mostanság, amikor „Vízöntő kor” van.
      Azt, hogy most Vízöntő kor van, lassan már a műveltebb nagycsoportos is tudja. De mit jelent mindez, és miért fontos – ha egyáltalán fontos – nekünk?
    Az asztrológia mindig kiemelt jelentőséget tulajdonított az idő minőségének; mely minőséget ebben a rendszerben az egyes bolygók/jegyek sajátos energiái hatják át, s tesznek egyedivé, különbözővé más időpontok, időtartamok jellegétől. Minden kisebb-nagyobb időtartam köthető valamely bolygóhoz, elsősorban hét klasszikus planéta, illetve a 12 zodiákus jegy alapján. Innen erednek egy napon belül az egyes óráknak uralkodói (pl. Mars órája, Vénusz órája, stb.). Ezeket még a gyakorló asztrológusok közül is kevesen ismerik, és csupán szűk körben, speciális esetekben használják. Megjegyzem, régente nagyon fontosnak tartották, hogy fontos cselekedetekre jó órában kerítsenek sort. Jó óra alatt értve a napnak azt az óráját, melyet annak a bizonyos cselekedetnek megfelelő bolygó uralt. (Fogyókúrát ma sem érdemes a Jupiter órájában kezdeni, mert a Jupiter a terebélyesedés bolygója.) Továbbmenve, léteznek uralkodói a napoknak. A vasárnap a Nap napja (Sunday, Sonntag, stb.), a hétfő a Holdé, és így tovább. Ezeket ismerjük, vagy legalábbis némi idegennyelv-ismerettel ki tudjuk következtetni – és nem válna kárunkra, ha többször figyelembe vennénk. E sorokat például szerdán, a Merkúr napján írom. A Merkúr uralja a kommunikációt, tanítást, újságírást. Szerdán ez valahogy jobban megy (próbálják ki, ha egyszer kérelmet, beadványt, dolgozatot kell írni…). A vasárnap Istennek van szentelve, bár a keresztény egyház elveti, hogy Isten és a Nap analógiás hasonlóságot mutatna. Régen – például még a nagyanyámék – kedden nem csináltak nagymosást, talán nem tudva, de a kedd a Mars napja – tüzes jellegű. A hónapok uralkodóit ugyancsak ismerjük, legalábbis az asztrológiát valamennyire értők biztosan. Itt már a szokás és gyakran az időjárás rákényszerít minket, hogy a hónap energiáinak megfelelően cselekedjünk. A Plútó uralta hónapban például temetőbe megyünk, a Merkúr havában (szeptember) meg iskolába.
    És vannak uralkodói az éveknek, jelenleg 2014. március 21-től 2015. március 20-ig a Szaturnusz, aztán a tavaszi napéjegyenlőség napján a Jupiter veszi át a stafétabotot. Kis túlzással, a kutya nem törődik vele, milyen év van. Ön, kedves olvasó, tudja, melyik bolygó évében született? Egyszerű művelettel megállapítható, mégis amikor az asztrológia órán ki kell számolni ilyesmit, sokan elakadnak, mert ötödikes korukban osztottak utoljára írásban (nem számológéppel).
     Továbbá vannak 36 (2x18) korszakok, szintén bizonyos bolygó uralma alatt, és végül itt vannak a 2160 évig tartó világhónapok. Na erről a mostani 2160 évről aztán tudjuk, hogy Vízöntő kor. Ami egyesek szerint az Uránusz felfedezésekor (1781. március 13-án) kezdődött, más források szerint 1962. február 5-én, amikor a hét klasszikus planéta a Vízöntőben tartózkodott, de olvastam már 1950-et, 1999-et és 2200-at is. A korrekt időpont meghatározást nehezíti, hogy a Vízöntő csillagkép – amelyhez a korszak köthető – nem egy vonalzó mentén helyezkedik el a Halak és a Bak között, hanem egy gömb – az éggömb felszínén.
      Ahol az egyik vége a Bak csillagkép felett, a túlsó vége meg a Halak csillagkép alatt van. (Ez indukálja a vitát, hogy van-e már Vízöntő kor, vagy még Halak.) Esetleg mindkét csillagkép energiái jelen vannak. Ami viszont ennél fontosabb, és amiről ritkán hallani: a Vízöntő csillagkép két korsót tart a kezében. Az egyik korsóból a Bak fölé ömlik a víz, a másikból a Halak alá. A Vízöntő kapcsolódik az előző, s a következő csillagképhez. A Vízöntő (kor) lényege nem a lázadás, a szabadság, az egyéniség, az Internet, az utazás – jellemzője mindez, de nem a lényege!
     A lényeg a tisztítás. Megtisztítani a múltat (a karmát, ha úgy érthetőbb) és a jövőt.   Felelősséget vállalni a tetteinkért, kijavítani a múltban elkövetett hibákat, és nem terhelni meg a holnapot rossz döntésekkel. Ezzel érkezik meg a szabadság és az egyéniségünknek megfelelő élet, minden külön lázadás és függetlenséghajszoló akció nélkül. Ki lehet próbálni. Legrosszabb esetben is van rá még 1927 évünk a Vízöntő kor végéig, most a Vízöntő havában pedig leginkább itt az ideje.
                                                                                                                                              Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez