Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663798
   « Vissza

A Napsugár Óvoda udvarát szépítették meg a Budapest Bank önkéntesei

 « Cikkek és hírek 
2015. június 11.
 

Gumitéglákat raktak le, homokozót ástak fel, virágokat ültettek és játékokat festettek a Cziráki utcai Napsugár Óvodában a Budapest Bank kelet-pesti Vállalati Üzletközpontjának munkatársai június 5-én, a Törődés Napja önkéntes akció keretében.

kepfile

    A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz. 

kepfile

     „Az óvodásoknak az udvar mérete miatt kevés terük van a mozgásra, futkározásra, ezért erre a célra a füves területeket is használják. Az óvoda vezetőségével egyeztetve, kollégáimmal úgy gondoltuk, hogy az intézménynek segítséget jelenthet, ha gumitéglák lerakásával kialakítunk egy olyan területet, ahol sakkpályát, malomjátékot és ugróiskolát helyezünk el, így itt a gyermekek a növények károsítása nélkül tudnak játszani. Az udvaron lévő fákat és bokrokat metszettük, kertet rendeztünk, emellett feltöltöttük a homokozót és egyes játékokat is lefestettünk. Bízunk benne, hogy nagy meglepetést okozunk a gyermekeknek a sok újdonsággal” – mondta Tokai Mária, a pénzintézet kelet-pesti Vállalati Üzletközpontjának vezetője.
      A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket. 

Ovigyümölcs – hetente kétszer

    Heti két alkalommal szállít ovigyümölcsöt a Kerületgazda szolgáltató szervezet minden kerületi óvodába. Korábban egyszerre kapták meg a heti zöldség-gyümölcsmennyiséget, de tárolási problémák merültek fel, mivel a legtöbb oviban nincs megfelelő hűtőkapacitás. A Kerületgazda viszont gondozza az összes kerületi intézmény épületét, így az iskolákat is, és innen jött az ötlet: a Centi iskola megszűnt tankonyhájához tartozik egy nagyméretű hűtő. Azt beüzemelték, és a nagykerben hetente egyszer megvásárol

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez