Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28772210
   « Vissza

Rendőrök az időseknél

 « Rendőrségi hírek 
2015. október 14.
 

kepfile

     A XVI. kerületi Rendőrkapitányság kedves figyelmessége, hogy rendszeresen ellátogatnak az idősek klubjába, és ott hasznos előadást tartanak a bűnügyi helyzetről és az időseket különösen fenyegető bűncselekmény-típusokról. Ilyen előadásra került sor október 9-én délelőtt a Veres Péter és Zsélyi Aladár utca sarkán lévő idősek klubjában, ahol Veliczky András főtörzsőrmester tartott előadást, s vele tartott két csinos rendőrnő is, Bandur Benita törzsőrmester és Gönczi Dóra őrmester.
    Veliczky András bevezetőjében elmondta, hogy a nyári pangás után szeptemberben erősen rákapcsoltak a bűnözők, mégpedig (a szokásokkal ellentétben) az egész kerületben. Rabláson kívül szinte minden történ: gépjárműlopás, gépjárműfeltörés, történtek lakásbetörések, illetve családi háznál pincefeltörés. Eltérés a korábbiakhoz képest, hogy teljesen változó időszakban történnek a bűncselekmények, tehát nem lehet annak időpontját sem kiszámítani.
      Az időseket továbbra is fenyegetik a bűnözők, hiszen könnyű prédának tartják őket. A legjobb, ha ismeretlennel az utcán nem állnak szóba, a lakásba idegent nem engednek be, s ha váratlan helyzet adódik, akkor hívják át a szomszédot, ha ketten vannak a helyszínen, könnyebben elháríthatják a bajt.
   Egy idős klubtag a Jókai lakótelepen szerzett élményét mesélte el okulásul. A boltból ment hazafelé a tízemeletes házakhoz, mikor egy kosiból kiszállt egy nő, míg egy férfi a kocsiban maradt, és segítőkészen kísérni kezdte. Az idős asszony minkét keze tele volt csomagokkal, s a kapuhoz érve arra jött rá, hogy ez a nő most vele fog tartani, egészen a lakásig. Szerencsére az emeleti folyosón ott könyökölt egy ismerős, aki lekiabálva elzavarta a kéretlen segítőt, és a néni végre bejutott a biztonságot nyújtó lépcsőházba. Nagyon érdekes, hogy ezek után a kocsiban ülő férfi lépett színre, és a fent álló férfit kezdte fenyegetni, hogy milyen jogon avatkozik be mások dolgába. Nagyon úgy tűnik, hogy a bűnözők azt hiszik, nekik jogukban áll másokat kifosztani, és aki ezt megpróbálja megakadályozni, az ellen erőszakkal lépnek fel – ez ügyben is tehetne valamit a rendőrség...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez