Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657404
   « Vissza

Ízek, fotók, virágok

 « Cikkek és hírek 
2015. október 14.
 

„A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.”

                                                                                                 Pablo Picasso

    E lap hasábjain már többször hírt adtunk Halmos Monika gasztrobotanikus különleges világáról. Legutóbb a „Virágkonyha” című könyvének megjelenéséről számoltunk be. A könyv nem csak azért érdekes, mert a maga nemében úttörő vállalkozás az ehető virágok világát bemutatni, de teli izgalmas és kipróbált ételreceptekkel és gyönyörű fotókkal. (A könyv kerületi bemutatója nyár elején a Kertbarát Kör szervezésében nagy sikert aratott!)
    Monikával nap mint nap találkozhatnak a LifeNetwork csatorna Virágkonyha című műsorában is. A receptjeit követve az egész virágos kertet megsüthetik-megfőzhetik!
    Az ehető virágok világa csak egy kis szeglete Monika tevékenységének. Gasztronómia cikkeit magazinokban, online portálokon olvashatják, több mint 70 szakácskönyve pedig tökéletes útmutató a konyhatündéreknek.
    Tudását és tapasztalatát az utóbbi időben igyekszik megosztani másokkal is. A Chefparádé Főzőiskolában rengetegen látogatják havonta ismétlődő virágos sütő-főző kurzusait - a legnépszerűbb a Levendulabolondulás, az egész estét betöltő levendulázás, ahol készül keksz, muffin, pogácsa, töltött gyümölcs és krém is. Előadásokon, workshopokon segít elsajátítani a virágokkal való sütés-főzés tudományát országszerte.
    Az őszi idénytől kezdődően új kurzusokkal bővül kínálata. Borbás Ágival, a Dekor és Menthab blog szerzőjével (aki szintén a kerületben él), olyan különleges virágos kurzust indítanak, amelyben a kerti és vadon termő virágok virágkötészetét, egy érdekes és látványos technikát és látásmódot ismertetnek meg a közönséggel. A vidék báját idéző virágkötő kurzus időpontjáról és helyszínéről a www.rozsakunyho.hu oldalon találnak információkat.
    A Rózsakunyhó ételfotós kurzusa is indul: a következő alkalomra november 7-én, szombaton kerül sor a zuglói Cserepesházban. Az egész délutánt felölelő műhelymunka során a résztvevőket Monika és fotós társa beavatják az ételfotózás rejtelmeibe. Várják azokat, aki szeretik megörökíteni az általuk készített ételeket, akik szeretnének szebb és jobb képeket a honlapjukra, blogra, étlapra. Egy inspiráló és élményekkel teli, hasznos programnak ígérkezik! Bővebb információt a honlapon találnak: www.rozsakunyho.hu
    Tehát aki vágyik egy kis vizuális kultúrára, szeretne olyan dolgokat, amelyek szebbé teszik a mindennapokat, keresse bátran a Rózsakunyhó új lehetőségeit! Ha különleges ajándékot keres, akkor is jó helyen jár a Rózsakunyhóban, Halmos Monikánál: gyönyörűséges könyveik, virágokból készült lekvárok, szörpök, ezekből összeállított stílusos ajándékcsomagok. Bár állandó üzletük nincs, de a webáruház minden nap nyitva és megtalálhatók rendezvényeken, a kurzusokon a megadott helyszíneken.

kepfile

Rózsakunyhó Alkotóműhely
Halmos Monika +36 30 9647144
Jelentkezés: rozsakunyho.alkotomuhely@gmail.com címen, emailben. A válaszban elküldjük a workshop részleteit és a fizetési lehetőségeket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez