Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655090
   « Vissza

Megújult a Fortuna Sóbarlang!

 « Cikkek és hírek 
2015. november 11.
 

kepfile


  Itt van az ősz, itt van újra… És itt vannak a légúti megbetegedések is, melyek az őszi napokkal karöltve érkeztek…
   De sebaj, mert itt van egy Sóbarlang is a Centenáriumi lakótelep szívében, és szebb, mint valaha! A Fortuna Sóbarlang ugyanis fiatalos lendülettel telt meg – új tulajdonosai jóvoltából.

kepfile

  Az októberi megnyitón részt vett Kovács Péter polgármester, és örömmel nyugtázta az új tulajdonosok együttműködési szándékát a rászorulók érdekében.
   A sóbarlang a légúti- és egyéb krónikus betegségek „doktora”, amely a Holt tengeri kősó felhasználásával, vadonatúj technológiával működő, igazi barlangi hangulatot idéző helyiség, ahol relaxáló zene és hangulatos fényterápia mellett gyógyulhatnak a légúti problémákkal szenvedők. Ám nem is kell feltétlenül megvárni a betegségek kialakulását, hiszen aki ebben a klímában tölt el bizonyos mennyiségű időt, sok problémát meg is előzhet! Különlegesség, hogy az új tulajdonosok különböző foglalkozásokat is szerveztek a sóbarlangba – gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. De ne szaladjunk ennyire előre, elsőként nézzük csak, miért is különleges az egészségügyi hatása a sóbarlangnak? A helyiségben egyedülálló, bakteriológiailag rendívül tiszta mikroklíma uralkodik. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, állandó hőmérsékletű (20-22 C) levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír. Jódot, káliumot, magnéziumot, kloridot, kalciumot, szelént és számos más hasznos anyagot tartalmaz.
     A természetes só visszaállítja szervezetünkben az egyensúlyt, és segíthet a méregtelenítésben. Ez a klíma számtalan betegségre jelenthet gyógyírt, akár teljes gyógyulást, mint: asztma, krónikus hurutos orr-, torok- és gégegyulladás, krónikus melléküreg-gyulladás, krónikus hörgőgyulladás (COPD), porártalom, különféle típusú allergiák, túlérzékenység, bőrbetegségek (dermatitis, cellulitis, psoriasis), szív- és érrendszeri betegségek, gyomor- és nyombélfekély, neurotikus betegségek, kimerültség, stressz, csökkent ellenállóképesség, pajzsmirigy betegségei, anyagcsere rendellenességek.
     A kúrák kényelmes relaxáló székekben, zene kíséretében történnek, ami segíti testünket az ellazulásban, és teljes megnyugvást okoz. A sóbarlangban kialakított fénytechnika (sárga, narancs és vörös) serkentőleg, élénkítőleg hatnak, (lila, kék és indigó) oldják a feszültséget és megnyugtatják az idegeket. Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton! A sóbarlang klímája mindenki számára ajánlott, aki gyógyulni kíván, aki egészséges, de meg szeretné megelőzni a problémákat, vagy csupán lazulásra, pihenésre vágyik – egy különleges, gyönyörűen kialakított környezetben.(Megelőző, gyógyuló és relaxáló órák)
    Ilyen különleges környezetbe szerveznek a gyermekek számára Bogyó tornát, Helen Doron baba angolt és felnőtteknek itt tartják a Pilatest Zsófival. Igazi különlegesség a felnőtteknek és gyerekeknek a Tibeti hangterápia, amely akár egyénileg is igénybe vehető
    A felnőttekre is gondoltak, ők se unatkozzanak! Van Pilates Zsó- fival, Thai-chi és Chi-kung foglakozás. Igazi különlegesség a felnőtteknek és gyerekeknek a Tibeti hangterápia, amely akár egyénileg is igénybe vehető.
   Az újonnan kialakított tornateremben Csiribiri tornát, alapozó terápiát, diszlexia prevenció foglalkozásokat, karatét, RG tornát, illetve Turndrache Lotti német nyelvű tornás foglalkozást tartanak a gyerekek részére. A felnőtteket Thai és Chi-kung órával, ingyenes meridián tornával és egy napvégi meditációra várják. Frissülni, pihenni vágyó vendégek akár egy lazító masszázst is igénybe tudnak venni. Kialakításra került egy játékkuckó is, amely különleges játéklehetőségeket rejt a kicsik számára.
   Fontos, hogy minden órára előzetes bejelentkezés szükséges!Szolgáltatásai árai barátságosak, különböző akciókkal kedveskednek vendégeiknek. Nyitva tartási időn túl lehetőség van kibérelni a helyiséget, pl. szülinapi partik.
    Látogasson el Ön is hozzájuk, és próbálja ki kedvezményesen a sóbarlangot! Egy próbát biztosan megér – a folytatás pedig magától értetődő!!!

kepfile

Fortuna Sóbarlang • 1165 Bp. Centenáriumi sétány 22-24.
(Az orvosi rendelő mellett)
Tel: 06-30-3377-400, Nyitva: H-P 9-19, Szo: 9-14 óráig
www.sobarlangok.hu • Facebook: Fortuna Sóbarlang

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez