Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662691
   « Vissza

Farsangi fánk

 « Receptek 
2016. január 20.
 


Hozzávalók: 4 dl tej, 8 db mokkacukor, 3 dkg morzsolt élesztő, 4 tojás sárgája, 7 dl-nyi liszt, 4 evőkanál olvasztott vaj, zsír a sütéshez, só
Egy deci tejben áztatjuk a cukrot, élesztőt. Mély tálba öntünk 4 tojás sárgáját, kevés sót, állandó keverés közben 2 deci langyos tejet, a lisztet, a vajat és fakanállal egészen simára kikeverjük. Ha kell, még annyi tejet öntünk hozzá, hogy keményes rétestésztát kapjunk. Langyos helyen kendővel letakarva egy órán át kelesztjük. Három centi vastagra kinyújtva kiszúrjuk pogácsaszaggatóval és még fél órát kelni hagyjuk. Nem nyílt lángon bő, forró zsírban sütjük, ha túl forró lesz, hideg zsírral pótoljuk. Míg a fánkok alsó fele sül, lefedjük a lábost, majd ha lyukas kanállal megfordítjuk őket, fedő nélkül sütjük készre. Barack- vagy málnalekvárral tálaljuk.

                                                                                                       Jó étvágyat kívánunk!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez