Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656266
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Vízöntő jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. január 20.
 

Az álarc alatt

kepfile

     Központi csillagunk január 20-án napnyugtakor lépi át a Vízöntő jegy küszöbét. A természetes otthonához legtávolabbi jegyben, az Uránusz és a Szaturnusz vendégeként tölti a következő négy hetet. A két „házigazda” egymást támogató, kedvező helyzete kellemessé teszi az időszakot. Alkalmasak ezek a hetek a farsangi összejövetelek rendezésére. Ugyanakkor a planéták többsége az erősen befelé forduló jegyekben jár, mintegy rávilágítva arra, hogy a világon mindennek, így pl. Vízöntő havának, két oldala van.

~ o ~

    Minden dolog két oldala közül pedig az egyiket általában jól ismerjük, a másikat kevéssé, vagy egyáltalán nem. Az egyikkel azonosulunk, a másikat elutasítjuk. Megkülönböztetjük a jót a rossztól (de leginkább a kellemeset a nemkívánatostól). Ez teljesen természetes dolog: a mi világunk így működik, az egymást kiegészítő ellentétek egységében. Ami a Vízöntőt illeti, jó ideje már a nagy megbecsülésnek örvendő jegyek közé tartozik. Mióta az Uránusz bolygót rendelik hozzá, előtérbe kerültek az alábbi fogalmak: forradalom, újítás, a kor divatja, kristálytiszta gondolatok, érzelemmentes döntések, elméletek, találmányok, összefüggések átlátása, szabadság egyenlőség, demokrácia.
    Mint a naptári év jelen időszaka, a Vízöntő hava a mi éghajlatunkon a tél közepe (egyes kultúrákban a tavasz kezdete). Viszont miközben ez a csillagászati tél középső hónapja, a lélek és az érdeklődés már a jövő felé fordul. Ezért esik erre a hónapra a báli szezon, és a hagyományos télbúcsúztató szertartások: Busójárás, Velencei Karnevál. Mondanom sem kell, a Vízöntő havának ezen része különösen népszerű, de még a bulizni kevéssé szerető emberek arcára is csal némi mosolyt.
    Közben pedig az udvari bolond álarca alatt ott rejtőzik a Vízöntő másik arca: a bölcs öregé.
    A jegy ugyanis az Uránusz bolygó felfedezése előtt a Szaturnusz (kizárólagos) otthona volt évezredeken keresztül. Egész pontosan: változatlanul a Szaturnusz otthona, csak egy ideje osztozik rajta az Uránusszal. Utóbbi pedig volt szíves előre írni a nevét egy feltűnő, dizájnos névtáblán. A Szaturnuszról meg jól elfelejtkeztünk. 2016 februárjában viszont, ebben a kurta-furcsa báli szezonban jó eséllyel megpillanthatjuk a Vízöntő jegy szaturnuszi oldalát. Még inkább azt: mit jelent egy dolognak mindkét felét látni egyidejűleg. Különleges élmény lesz, mert ez a világ úgy van berendezve, hogy vagy nappal vagy éjszaka. Vagy tél, vagy nyár. Az ember pedig vagy férfi, vagy nő, bár ennek megváltoztatása gőzerővel folyik, de egyelőre nem áll nyerésre az ötlet. Ebben a hónapban érdekes, elgondolkodtató események történnek. Sokszor lesz alkalmunk szembesülni azzal, mi van, ha épp az ellenkezője igaz annak, amit a felszínen látunk. Ami nyilvánvaló(ságos), a napnál világosabb és teljesen egyértelmű – vagy mégsem?
    Az Uránusz bolygóhoz rendeli az asztrológia a váratlan felismeréseket, a villámfényszerű, megvilágosító gondolatokat (miközben az Uránusz a Nappal szemközti jegyben, a legsötétebb téli hónapok egyikében uralkodik). Javaslom, hogy játszunk egy kicsit februárban. A jelmezbálban belebújhatunk valaki más bőrébe. Vagy megpróbálhatunk más szemszögből tekinteni jól ismert dolgokra: személyekre, jelenségekre, a környezetünkre. Garantáltan jót fogunk szórakozni – adózva ezzel a Vízöntő bolondos oldalának, és nem megfeledkezve a Szaturnuszról, talán nem csak öregebbek leszünk február végére, hanem bölcsebbek is.
                                                                                                                                            Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez