Hozzávalók: 50 dkg lapocka, 2 fej vöröshagyma, fél dl olaj, só, őrölt bors, 1 bögrényi kukoricaliszt A húst megmossuk, felkockázzuk, forró olajon kevergetjük, míg a színét nem veszti. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mikor jó félig megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, vizét mindig pótoljuk szükség szerint. Óvatosan kevergetve puhára, rövid lére sütjük. Egy bögrényi kukoricalisztet másfél liter forró vízbe öntünk, hogy „szigetként” ússzon benne. Közepébe a fakanál nyelével lyukat ütünk, hogy a víz feljöjjön, közepes lángon 15 percig főzzük. A víz felét leöntve félretesszük, kicsit megsózzuk, és habverővel simára keverjük, vizét pótoljuk, ha kell. Kicsit állni hagyjuk, késsel körbevágjuk a fazékban és tálra borítjuk, fehér cérnával szeleteljük a hús mellé. Jó étvágyat kívánunk! |