Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663115
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Bika jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. április 12.
 

„A fény mindig utat mutat,

Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Kedves Olvasók! Akik eddig a horoszkóp rovatot böngészték, azt tapasztalhatják, hogy ez megszűnt. Nem bölcs dolog úgy elvenni valamit, hogy semmit sem adunk helyette. Ezért útjára indítunk egy sorozatot, amely mindig az aktuális Állatövi jegy analógiáit igyekszik sajátos módon bemutatni. A szerző célja az, hogy gondolatai elindítsanak, vagy felgyorsítsanak egy olyan szellemi folyamatot, amely által az olvasó könnyebben eligazodik felgyorsult világunkban.
     Ez évben április 19-től május 20-ig tartózkodik a Nap a Bika jegyében. A természet aktuális vezérelve: a szépség kibontakoztatása. Az sem véletlen, hogy a jegy uralkodó planétája a Vénusz, aki nem más, mint a görög mitológia Aphroditéje. Róla annyit érdemes felidéznünk, hogy szépsége, nőiessége okán isteni páholyt kapott a „nagyfőnöktől”, Zeusztól.
A virágzás színpompája uralja a természetet, az illatok betöltik az időt és teret. Fizikai síkon az érzékekre ható bűbájnak értelme és célja van, és ez nem más, mint a Teremtő ősi parancsa, a sokasodás, a szaporodás, az élet továbbadása. Az életöröm-érzés megértésének megkerülhetetlen ellenpólusa a halálfélelem, amely a bipoláris világ velejárója. Ezért van a Bikával szemben a Skorpió jegye.
     Azoknak az embereknek, akiknek születési képlete tartalmaz Bika analógiákat, meghatározóak a fizikai világ örömei. Az evés, ivás, testiség túlzásba vitelének, mértéktelen habzsolásának természetesen meg lesz a következménye is. Ez azért van, mert minden szülöttnek sorsa van és életfeladata, melyhez eszközöket kap. A testünk is egy fontos eszköz, melyet karban kell tartani, de öncélúan, hosszú távon nem használhatjuk, mert megjelennek azok a problémák, melyek a negatív tapasztalatszerzés részei. Ezek a különféle tünetek és betegségek.

     A mai világot a materializmus, magyarán az anyagelvűség kerítette hatalmába. Szinte bármit megvehetünk, kényelmessé tehetjük az életünket, fogyaszthatunk mértéktelenül, mert „jár nekünk”. Ezt harsogja a reklámok fogságába került média. Éljünk a mának, ne gondoljunk a holnapra, arra a közeli jövőre, mely tele van bizonytalansággal! Az embereket a vágyaikon keresztül, vagy a félelmeik által manipulálják azok az Ahrimánt szolgáló erők, akik saját létezésüket is tagadják. Vegyél jobbat, újabbat, mert megérdemled! Dolgozz még többet, keress sok pénzt, fogyassz mértéktelenül! Aztán, ha netán megjelenik a magas vérnyomás, infarktus, agyvérzés, cukorbetegség, vásárolhatod a drága gyógyszereket életed végéig, hogy ott légy a csodálatos XXI. században. Jó, ha sok a beteg, mert egyrészt eltartják a gyógyszercégeket és az ott alkalmazott szakembereket, másrészt az egészségügyi dolgozók sem kergetőznek az üres kórtermekben.
     A Bika a legnagyobb gyűjtő. Szeret megszerezni és birtokolni. De mi lesz azzal a felhalmozott árukészlettel, amit képtelen elhasználni? Előbb-utóbb mindennek lejár a szavatossága, és a romlott árut kidobják az anyag temetőjébe, a szeméttelepre. Aki „halott” tárgyai között érzi magát biztonságban, szimbolikusan a privát szemétdombján csücsül. Jogosan vetődik fel a kérdés: adhat-e a pénz biztonságot? A Bikák ilyenkor sűrűn bólogatnak, mi viszont tudjuk, hogy a válasz: nem. Ha a Sors valamit el akar venni, akkor azt el is veszi. Bárki, bármikor, bárhol, bármit és bármennyit elveszíthet, ha ez benne van a sorsában. És itt jutottunk el fejtegetésünk lényegéhez: az anyag nem adhat biztonságot.

     A biztonságkeresés második illuzórikus tartópillére az érzelem. Képzeletbeli csónakunk könnyen léket kap, mivel az érzelmi sík még az anyaginál is hatványokkal képlékenyebb. Ma még szeretlek, holnap már nem. Jelenleg maximálisan ragaszkodom hozzád, aztán pár hónap, év elteltével már egyáltalán nem. Erre mondta egy görög bölcs, hogy könnyebb valakit megszerezni, mint megtartani. Az érzelmi leválás azoknál intenzívebb, akiket zavar az, ha megpróbálják kisajátítani. Ezért van az, hogy a féltékeny embernek felírhatjuk a receptjére, hogy meg fogják csalni. Mert semmi és senki nem a tied, mindent csak kölcsön kaptál.
     Akkor nem is létezik a biztonság? Jogosan tevődik fel a kérdés. Ez lenne az elmondottak alapján a logikus következtetés. De az élet nem logikus, hanem analogikus. A biztonság létezik. A teendő: olyan hitrendszert kell kialakítani, amely megtartja az embert a legnehezebb, legkilátástalanabbnak tűnő pillanataiban is. Mert a hited akkor is ott lesz veled, amikor a Sors vihara óriáshullámokat korbácsol az életed tengerén. A vihar pedig előbb-utóbb elcsitul, és a horizontodon feltűnik a part, melyre mindig is vágytál.
     Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
     Vigyázzanak magukra és egymásra!                                    Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez