Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657561
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. május 10.
 

XIV. kerület

Szénmonoxid

Egy Örs vezér téri, harmadik emeleti lakásban bejelzett a CO-mérő április 15-én délután. A tűzoltók műszerei a gáz jelenlétét nem mutatták ki, valószínűleg a jelző hibásodott meg.
Április 29-én este rosszul lett egy lakó a Hermina úti Vakok Intézetében, a mentők kórházba szállították. Onnan telefonon jött az értesítés, hogy az illető véréből szénmonoxid-mérgezésre utaló értéket mutattak ki. A műszerek az intézetben nem jeleztek gázkoncentrációt, és további személyek sem panaszkodtak rosszullétre.
Május 1-én este egy Padlizsán utcai emeletes társasház földszinti lépcsőházában gázszagot éreztek a lakók, és hívták a tűzoltókat. Ők – a Főgáz szakembereivel közösen – megtalálták a szivárgás helyét és a hibát megszüntették.

Széthasadt fa

A Rákospatak utca 45-nél kettéhasadt egy 15 méteres fa, a raj április 24-én reggelláncfűrésszel és dugólétra alkalmazásával megszüntette a vészhelyzetet.

Forró gőz

Április 28-án a Szabolcsi Bence tér 3. szám alatti tízemeletes panelház földszinti hőközpontjában tönkrement egy tömítés, és a helyiséget elárasztotta a forró víz és gőz. A tűzoltók a csapokat elzárták és átadták a terepet a Távhő embereinek. Senki nem sérült meg.

Ütközés

A Thököly út 178. előtt Peugeot személyautóval karambolozott egy Yamaha motorkerékpár április 28-án este. A motoros fejsérülést szenvedett, a mentők megfigyelésre kórházba vitték. A raj a kifolyt üzemanyagot mentesítette, a forgalmi akadályt eltávolította. Az úttestet a FKF takarította le.

Tűz az emeleten

Május elsején az Egressy út 73-ban lángra kapott az építési hulladék a második emeleten, amit a lakók vízzel eloltottak. A lépcsőházat átszellőztették.

Füstölgő villamos

Május 2-án reggel kigyulladt a 1425-ös számú villamos a Stadionok megállóban. A tűz a bal oldali kontaktor szekrényben keletkezett, amit a járművezető egy 6 kg-os porraloltóval eloltott, és áramtalanított. Mire a tűzoltók kiérkeztek, a még füstölgő szerelvény a kihúzóvágányon volt. Átvizsgálták a helyszínt, adatokat vettek fel. Személyi sérülés nem történt.

XVI. kerület

Riasztott az érzékelő

Egy Cziráki utcai négyemeletes társasház második emeleti lakásában bejelzett a CO-riasztó április 12-én délután. A raj műszerei igazolták a veszélyes gázkoncentrációt, a mentesítésben a Gázművek szakemberei is részt vettek. Mérgezés nem történt.

Súlyos sérülések

Április 14-én reggel a Gusztáv utca és Szlovák út találkozásánál súlyos baleset történt. Egy motorkerékpáros az előtte haladó gépkocsinak, majd egy szemből érkező autónak csapódott. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A mentés idejére a rendőrség lezárta a Palotai határút és Gusztáv utca közötti szakaszt.

Égő melléképületek

Április 24-én 17 óra 36 perckor riasztották a tűzoltókat az Iskola utcába, ahol egy ingatlanon melléképületek lángoltak. A raj áramtalanított, három sugárral körbehatárolta a tüzet, majd eloltotta.

Halálos gázmérgezés

Egy cinkotai családi házban szénmonoxid-mérgezésben elhunyt egy 10 éves kisfiú és az édesanyja. A tűzoltók április 26-án délelőtt a földön fekve találták őket, a műszerek kimutatták a halálos gázkoncentrációt a házban.

Megdőlt a fa

Május 1-én reggel az Ostorhegy utca 23-ba hívták a tűzoltókat egy vészesen megdőlt fához. Tűzoltó-technikával nem tudták a fát mentesíteni, így arról a kerületi közbiztonsági referens intézkedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez