Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.18. csütörtök
Andrea, Ilma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28774906
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. december 6.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Renault Clio ütközött össze egy Toyota Previával november 3-án a Csertő utca 14. előtt. Senki nem sérült meg, a tűzoltók a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
November 6-án a Mexikói út és Erzsébet királyné útja kereszteződésében a villamos sínekre hajtva fennakadt egy Ford Escort, a raj kézi erővel emelte ki az útra.
Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személyautó novem­ber 13-án délután a Szuglói körvasútsor és Kacsóh Pongrác út sarkán, személyi sérülés nem történt.
Üzemképtelen, elhagyatott Suzuki gyulladt ki november 14-én éjjel a Csömöri út 106-nál, felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.
November 17-én 11 óra előtt három személyautó karambolozott a Kacsóh Pongrác út 146. előtt, az M3-as kivezető szakaszán. Senki nem sérült meg.
Frontálisan ütközött két gépkocsi a Kacsóh Pongrác felüljárón november 21-én éjfél után. Egy súlyosan sérültet a mentők kórházba szállítottak.
A Gvadányi út 33. előtt meggyulladt egy VW Passat motortere november 24-én 18 óra után. Az oltást két porraloltóval kezdték el, a végleges oltást a tűzoltók fejezték be egy B-sugárral.
A Hungária körút 17-nél szalagkorlátnak ütközött egy Fiat Croma személygépkocsi november 27-én 14 órakor, egy személy könnyebben megsérült.
Szintén november 27-én 20 óra előtt a Róna utca 157-nél Renault Megane ütközött egy Suzuki Swifttel, ami a járdaszigetre sodródva fennakadt. Sérülés nem volt, a forgalmi akadályt a tűzoltók felszámolták.

Lakásfelnyitások

A szomszédok jelezték, hogy idős lakótársuk segítséget kért november 3-án 20 óra után a Gyarmat utca 47-ben. A kiérkező tűzoltókkal az illető már nem kommunikált, az ablakon át erőszakkal betörtek, és átadták a terepet a mentőknek, rendőröknek.
Rendőrségi kérésre hatoltak be egy Angol utcai, második emeleti lakásba november 8-án délelőtt, mert az idős lakó elesvén nem bírt ajtót nyitni.
November 14-én egy Laky Adolf utcai, első emeleti lakást törtek fel a rendőrség hívására, mert elhunyt egy idős hölgy.
Egy Erzsébet királyné úti, földszinti lakásban elesett és segítséget kért az idős lakó. A raj erővel behatolt, majd átadták a beteget a mentőknek november 17-én délelőtt.
November 23-án este egy Csáktornya utcai lakáshoz szólt a riasztás, ahonnan az idős lakó nem adott életjelet magáról. A raj behatolt, és megtalálták az elhunyt illetőt.
November 27-én 20 óra 23 perckor hívták a tűzoltókat egy Telepes utcai lakásba, melynek lakója nem adott életjelet. A raj betörte a bejárati ajtó üvegablakát, majd a zárban lévő kulccsal kinyitotta azt, utána átadták a helyszínt a mentőknek.

Mentés a kádból

Egy Thököly úti lakásban az idős lakó megcsúszott és beleszorult a fürdőkádba november 9-én délelőtt. A tűzoltók kimentették.

Rádőlt a fa

November 15-én dél előtt hívták a rajt a Telepes utcába, ahol egy 10 méteres fa dőlt egy Mercedes típusú konténerszállítóra. Az utasfülke és a konténer közé beszorult fát daruval és láncfűrésszel távolították el.

Füst a szobában

Egy Szugló utcai lakos füstöt érzett szobájában november 16-án éjfél körül, hívta a tűzoltókat. Kiderült az ok: egy koax kábel olvadt meg a csatlakozónál néhány centiméteren.

Szeméttűz

A Tengerszem utca 128-nál egy húsz négyzetméteren elterülő szemétdomb harmada kapott lángra november 21-én késő este.
November 26-án délben a vasúti töltés melletti, égő szemétdombot kellett eloltani a Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt.

Hulló betondarabok

A Szőnyi út 2-nél a felüljáróról betondarabok potyogtak, veszélyeztetve a járókelőket. November 22-én éjjel hívták a tűzoltókat, akik eltávolították a meglazult részeket.

Csőtörés

November 24-én délelőtt egy Varannó utcai, felújítás alatti épületben két Honda szivattyúval dolgozott a raj, mert a 100 négyzetméteres pincében két méter magasan állt a víz csőtörés következtében. Károsodtak az ott álló munkagépek, építési anyagok, és egy nagyteljesítményű gázkazán.

XVI. kerület

Közúti mentések

A Sashalom utca és Homokdomb utca sarkánál kocsijában rosszul lett a vezető és egy T-Com oszlopnak ütközött. Az illető nem sérült meg, a megdőlt oszlopot a tűzoltók körbekordonozták, a forgalmi akadályt megszüntették.
November 8-án 13 órakor a Bekecs utca 47. előtt fának és kerítésnek csapódott egy személyautó. A súlyosan sérült, kocsijába szorult vezetőt feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki, a kerítés sérült, lógó elemét kézi erővel távolították el.

Kitört fa

A Milán utca 4-nél kitörött egy 10 méteres fa november 6-án. A járókelőkre veszélyes fát a raj kötél és láncfűrész használatával kivágta.

CO-gáz

November 13-án délután bejelzett a CO-érzékelő egy Mátyásdomb téri, harmadik emeleti lakásban. A tulajdonos a fürdőszobában tisztálkodott, a fali vízmelegítő 10 perc használata után érzékelte a gázt a jelzőberendezés. A készüléket lezárták az otthoniak, szellőztettek és elhagyták a lakást. A tűzoltók enyhe gázkoncentrációt mértek, a Főgáz leplombálta a gázkészüléket.

Sérült gázvezeték

Az András utca 56-nál csatornázási munkák során a munkagép rövid szakaszon megrongált egy 200-as elosztó gázvezetéket. A környéket a tűzoltók biztosították, míg a Főgáz emberei elhárították a hibát.

Elektromos zárlat

Egy Marcell utcai családi ház külső villanyóra-szekrényében november 21-én délután meggyulladt a biztosítéktábla, amit a tulajdonos eloltott.

Téves riasztás a Kölcseyből

November 24-én kora reggel bejelzett a Hősök terei iskola tűzjelzője. A tűzoltók külső felderítést végeztek a bezárt épületnél, de semmi gyanúsat nem tapasztaltak. Pár perc múlva megérkezett a gondnok a kulcsokkal, de bent az épületben sem volt baj, a riasztás téves volt.

Pincébe esett

Egy Mátyás király utcai ház két méter mély pincéjébe esve megsérült egy ember november 26-án délben. A raj a mentőkkel közösen mentőágy segítségével emelték ki.

Gázolt a HÉV

November 28-án délután halálra gázolt a HÉV egy fiatal lányt Mátyásföldön, a Kishalom utcánál. Az elhunytat a tűzoltók emelték ki a szerelvény alól.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez