Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663307
   « Vissza

Temetésre váró hamvak a csomagtartóban

 « Rendőrségi hírek 
2016. december 6.
 

kepfile

    A Kertvárosi közterület-felügyelet felvételén épp az a pillanat látható, amikor elszállítanak egy rendszám nélküli Peugeot személyautót a Szlovák út menti parkolóból. Ez teljesen szokásos eljárás, a közterületeseink felderítenek minden illegálisan parkoló autót a kerületben, és elszállíttatják Fótra, a Danielis autóbontó telephelyére, ahonnan a tulajdonos csak a szállítási és tárolási díj megfizetése után kaphatja vissza – ha egyáltalán megéri a költség...
    Az elszállításról természetesen értesítik a tulajdonost közlekedési nyilvántartásban szereplő adatok alapján. A Peugeot tulajdonosa a szépnevű Roncs Car Trade Kft. volt, de a cégadatok szerinti csepeli telephelyen senki nem kereste az értesítést, így az „Nem kereste” jelzéssel visszaérkezett.
    A történetben ez sem különleges: ilyenkor kivárják az autóbontó telephelyén a hat hónapot, ezután nekilátnak hasznosítani az addig tárolt járművet. Így történt a Roncs Car autójával is, amikor nekiláttak a kocsit szétbontani, megdöbbenéssel látták, hogy a csomagtartóban egy urna található. Mintha temetésre lett volna előkészítve: volt rajta minden, ami egy urnás temetéshez dukál. Szerencsére fel volt tüntetve az elhunyt neve is, valamint egy azonosító szám, amit a hamvasztás alkalmával kap az elhunyt személy.
     A bontósok rémülten értesítették a kerületi közterületeseket, majd közös elhatározással megkeresték az ügyben illetékes fóti rendőrséget. A nyomozó, aki a helyszínre érkezett, ugyancsak elámult az eseményektől, s mondta, hogy ő 15 éve rendőr, de ilyen esettel még nem találkozott. A hamvakat köztudomásúlag szabad a hozzátartozóknak hazavinni (bár ezen a gyakorlaton állítólag változást terveznek), tehát simán bekerülhetett a csomagtartóba, az nem bűncselekmény. De hogy a hamvak az autóbontóban végezzék, az már kegyeletsértésnek számít.
    Itt tart most a dolog, a rendőrség nyomoz, az adatok alapján keresik az elhunyt hozzátartozóit. A céggel nem sokat lehet kezdeni, mivel azt még 2015-ben felszámolták (42 rendbeli végrehajtás miatt), s valószínűleg a felszámoló elől dugdosta valaki az autót itt a XVI. kerületben, a Szlovák úton, miközben a hamvak bennfelejtődtek a csomagtartóban...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez