Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657265
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató az Ikrek jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. május 17.
 


„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

     Az idén május 20-tól június 21-ig tartózkodik a Nap az Ikrek jegyében. A tavasz utolsó hónapja képezi az átmenetet a nyár felé, és a „fagyos szenteket” hátrahagyva, emelkedik a hőmérséklet. Lassan, de biztosan búcsút veszünk a melegebb öltözékünktől. Szimbolikusan a ruházatunk minimalizálásával teret nyerhet a nyitottságunk, lazaságunk és közvetlenségünk.
    Az Ikrek a kapcsolatok jegye. Az ember adottságai révén nem „magányos farkas”, és ezt ott legbelül mindannyian érezzük. Az életutunkon tapasztalatszerzésre vagyunk hivatottak, ehhez pedig kapcsolódnunk kell egymáshoz. Shakespeare örökérvényű bölcsessége is erre utal: „színház az egész világ,/ a férfi és nő itt csupán szereplő:/”bejönnek” ők mind, azután „kimennek”,/és közben egy személyre több szerep jut.”
    Kapcsolatok nélkül az élet elképzelhetetlen. A csecsemő a szülő szeretete és gondoskodása nélkül életképtelen. A biztonságát megadó környezet, és a megfelelő életritmus biztosítása a baba testi-lelki-szellemi fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Később az óvoda, az iskola is a kapcsolatokról, a tapasztalatok megszerzéséről, az információk begyűjtéséről, feldolgozásáról és raktározásáról szól, melyek specifikus, egyedi rendszerbe foglalása biztosítja a gyermek fokozatos felkészülését a közösségi életre. Az egészséges felnőtté válás folyamatához minden mozaikkocka szükségeltetik.
     A kapcsolatok elengedhetetlen „kelléke” a felelősségvállalás. A gyermek a szülő felelőssége. Mintakövetőek vagyunk, és a szülői minta mindennek az alapja. Az iskolában pedig a tanító felelőssége, „keze nyoma” rendkívüli fontossággal bír a tanítvány fejlődésében. Szülők és tanítók segítik két oldalról támogatva a gyermek testi-lelki-szellemi kiteljesedését. Ha ez nincs meg, akkor sérül a gyerek személyisége, és sovány vigasz az, ha a két alappillér egymásra mutogat. A gyerek növekedésével növekszik a saját tudatos részvétele az életében, mind több felelősséget kell vállalnia, míg eljut a felnőttkor kapujába, ahol neki kell majd azokat a döntéseket meghozni, ami által a saját sorsának alakítójává, formálójává és haszonélvezőjévé, vagy szenvedő alanyává válhat.
    Sok felnőtt nem érti, illetve hárítja a felelősségvállalást. Ítélkezni fölösleges, ha abból indulunk ki, hogy mindenki volt gyerek, akit a környezete talán nem a megfelelően segített. Persze a problémát meg lehet ilyen esetben is oldani, de a nehézséget az okozza, hogy szembe kellene nézni azzal, akik igazából vagyunk. A sors a problémák felismerését negatív sorseseményekkel szokta a tudomásunkra hozni. Ilyenek a veszteségek, balesetek, betegségek. Az ok-okozati felismerés nélkül az egész életünk egy tüneti kezelés labirintusává silányodhat.
      Az emberben egyensúlyba kellene hozni a liberális és konzervatív életszemléletet. A szellemi szabadságunkat nem feladva, becsülnünk kéne az igazi értékeinket, a gyökereinket, mert ezek nélkül még a fejlettebb növények is kipusztulnak. A liberalizmus álcája mögött leselkedő szabadosságról fölösleges beszélni. De a konzervativizmus karikatúrája, a vaskalaposság is ártalmas. A szentek köpenyébe bújt álszentség, a magát igazságnak nevező hazugság sem jobb a Deákné vásznánál. A XXI. század szétcsúszott emberisége kínlódik, keresgél, kapcsolati válságokkal küszködik.
    A fizikai világot irányító erő, nevezzük „világhatalomnak”, abban érdekelt, és úgy tűnik, sikeres, hogy az emberben levő vágy-szerepszemélyiséget maximálisan megszólítsa. A külsőségek megszerzéséért szaladgáló embernek nem sok ideje marad a kapcsolataira, és így lekési azokat a lelki-szellemi tapasztalatokat, melyek az épülését lennének hivatottak szolgálni. A „sötét karmester” legveszélyesebb és legkártékonyabb fegyvere a virtuális labirintus, az internet. Talán a középkori pestisjárványok ehhez képest enyhe náthának tűnnek, ha belegondolunk. Egy csillogó piacnak, egy zsongó bazárnak, a végtelen lehetőségek tárházának érzékeljük, amikor belépünk a virtuális dimenzióba. De a mélyben ott settenkedik a felszínesség, az értéktelenség, a silányság és a szenzáció. Érzelempótló képek, videók, pornográfia, csoda gyógymódok, pénisznövelő szerek, több órás erekció impotenseknek, azonnali multi orgazmus frigideknek, okosnak tűnő felvetések, buta „kommentekkel” körítve, személyeskedések személytelenül, torz indulatok posványa. A virtuális kapcsolat: illúzió, önbecsapás, csalódások bővizű forrása. Az internetfüggőség betegség, világméretű kórkép. Sajnos kevés olyan ember van, aki felelősségteljesen, pragmatikusan, tehát mértékkel használja a számítógép, tablet, okos telefon által kínált lehetőséget. Nézzünk szét szűk környezetünkben, munkahelyünkön, a közlekedési eszközökön. Ugye milyen furcsa képet látunk? Talán érdemes lenne letenni az okos telefont, és egymás szemébe nézni.
   Az Ikrek a közvetítő. Információt szerezni, továbbítani, csereberélni, kapcsolatokat létrehozni: ez az ő felségterülete. Gyors gondolkodás, pengeéles ész, kiváló alkalmazkodó készség, tökéletes kommunikáció. Többet ésszel, mint erővel! Ő a népmesék ravasz rókája. Negatív megélésben: a szélhámos. Ne felejtsük: a jegy uralkodó planétája Merkúr, a görög mitológia Hermésze, a tolvajok istene is! A magasan képzett Ikrek: a tanító. A tanítás minden esetben hitelesíti a tanítót. Vagy hitelteleníti. Definiáljuk, mi is a hitelesség! Azt mondom, amit gondolok, és azt teszem, amit mondtam. Szerintem megér egy próbát. Mert ha ez nem sikerül, akkor az ember vizet prédikál és bort iszik.
     Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
     Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                               Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez