Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.20. szombat
Tivadar, Odett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28785883
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. augusztus 22.
 

XIV. kerület

Fakárok


Az Ajtósi Dürer sor 7-nél öt méter magasságból letört egy faág, az alatta fekvő hajléktalan személy fej- és lábsérülést szenvedett július 12-én délután. Másnap este az Istvánmezei út 6. előtt tízméteres, lehasadt faágat távolítottak el XIV/létra használatával.
Augusztus 9-én 12 méteres letört faág akadályozta a forgalmat a Fűrész utca 27-nél; az Ajtósi Dürer sor 27. előtt pedig nyolcméteres ág szakadt a járdára.

Szeméttűz

Július 15-én a Mogyoródi út 93. alatti üres telken kb. 100 négyzetméteren égett a száraz fű, szemét. A tűzoltók egy D-sugárral oltottak.
Július 29-én éjjel a Szentmihályi út 4-nél szelektív hulladéksziget papír tartálya égett teljes terjedelmében.
Augusztus 12-én éjjel egy puttonyfecskendővel oltották el a trolimegálló szemetesét a Mogyoródi út 156. előtt.

Lakásfelnyitás, betegmentés

Idős ember elesett Vezér utcai, első emeleti lakásában július 17-én. A rendőrség kérésére a raj az ablakon át hatolt be.
Július 26-án egy Ungvár utcai lakást kellett feltörni, melynek lakója valószínűleg már több hónapja meghalt.
Augusztus 1-én egy idős lakó kért segítséget Vezér utcai lakásából. A tűzoltók feltörték az ajtót, a helyszínt átadták a mentőknek és a rendőrségnek.
Augusztus 6-án a szülők kérésére nyitottak fel egy Rákosfalva parki, ötödik emeleti lakást, ahová egy kiskorú gyerek bezárta magát. • Idős személy kizárta magát Nagy Lajos király úti lakásából, a raj létrával ment fel a harmadik emeletre, najd a nyitott erkélyajtón át bejutva belülről kinyitották a lakást. • Újraélesztett beteget hoztak le a mentőknek a tűzoltók a Füredi úton, egy negyedik emeleti lakásból.
Másnap, augusztus 7-én a Nagy Lajos király útján egy negyedik emeleti lakást törtek fel, mert idős lakója nem adott életjelet magáról.

Közlekedési balesetek

A Thököly és Mexikói út sarkán a 8E jelzésű BKV-busz ütközött össze egy Renault Megane-nal. A buszon nyolcan, az autóban két személy szenvedett nem súlyos sérüléseket a július 20-i balesetben.
Július 29-én délelőtt Hyundai és VW Passat gépkocsik karamboloztak a Szentmihályi és Füredi út találkozásánál, tovább két ott parkoló személyautó is károsodott, egy személy könnyebben megsérült.
Nissan Primera ütközött Fiat Puntoval augusztus 1-én délelőtt 9 óra után a Miskolci utca 99-nél, senki nem sérült meg. A forgalmi akadályt a tűzoltók kézi erővel szüntették meg.
A Vezér utca 74. előtt feltehetően egy személyautó döntött ki egy forgalmi jelzőlámpát, majd eltávozott. A rajt augusztus 4-én 9 óra 27 perckor riasztották a helyszínre.

Elakadt a lift a Sugárban

A Sugár üzletközpontban két emelet között elakadt a lift július 19-én este, öt utasát a raj segítette ki.

Holttest a tóban

Augusztus 2-án 7 óra 17 perckor hívták a rajt a Kós Károly sétányhoz, ahol a csónakázó tóban egy holttestet találtak.

Konyhatűz

Egy Kerepesi úti földszinti lakás konyhájában meggyulladt a tűzhelyre tett olaj, amit a tulaj eloltott augusztus 5-én este. A raj hőkamerával vizsgálta át a forró részeket, melyeket puttonyfecskendővel hűtött vissza. A füsttel telítődött lakás ventillátorral szellőztették át.

Csőtörés, zárlat

Augusztus 10-én este egy Gyarmat utcai, félemeleti lakás fürdőszobájában volt csőtörés, amitől kigyulladt az elszívó ventilátor motorja.
Augusztus 12-én éjjel egy Ungvár utcai, földszinti lakás előszobájában füstölt, begyulladt az elektromos kismegszakító, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak.

Tűz a sporttelepen

Augusztus 13-án késő este hívták a tűzoltókat a Rákospatak utcai sporttelepre, ahol összehordott fahulladék, két élő fa, és az öltözőként használt könnyűszerkezetes faház égett. Az oltást egy C-sugárral végezték.

Ligetvédők sátra

Az Olaf Palme sétány 1-nél augusztus 3-án éjjel kigyulladt és kb. két négyzetméteren égett az egyik sátor. A tüzet az ottlévők részben eloltották, a végleges oltást a tűzoltók végezték el egy gyorsbeavatkozóval.

XVI. kerület

Fakárok

A Szilágyi Mihály utca 4-nél elektromos vezetékre hasadt ágat kézi erővel távolítottak el a tűzoltók július 12-én.
Másnap délután a József utca 142-be történt kivonulás, ahol egy 3 méteres, lehasadt, lógó ág veszélyeztette a járókelőket.
A Formás utca 23. előtt 10 méteres fa hasadt meg az úttest szélén.
A Budapesti út 83. előtt fa dőlt keresztbe az útra, augusztus 6-án késő este távolították el.
Augusztus 12-én motoros fűrésszel dolgozott a raj a Vörösmajor utca 5. szám előtt, itt egy faág hasadt a kerítésre és háztetőre.
Szintén augusztus 12-én késő este volt riasztás az Újszász utca 45/B-be: egy tízméteres fa rádőlt egy ott parkoló Fordra és Opelre. A kocsik tetejét és oldalát érte kár, a raj XIII/létra használatával mentesített.

Konyhai baleset

Egy Tavirózsa utcai lakás konyhájában meggyulladt az étolaj a gáztűzhelyen, megégett a szagelszívó és a bútorzat, senki nem sérült meg. A tűzoltókat július 17-én 8 óra 46 perckor hívták, a kárérték kb. 250 ezer forint.

Közlekedési mentések

Július 25-én személyautó ment neki egy villanyoszlopnak a Budapesti út 162. előtt, a vezetékek leszakadtak. A raj lezárta a környéket és megvárta az Elmű embereit.
Citroën személygépkocsi ütközött Opel Astrával augusztus 3-án délben a Legenda utca 13. előtt, az Opel árokba hajtva állt meg. Személyi sérülés nem történt.
Augusztus 4-én késő este a József utca 86. előtt Alfa Romeo és Toyota személygépkocsi karambolozott, egy személy megsérült.

Villámcsapások

Augusztus 6-án délután három helyről is jelentettek villámcsapást a kerületben. A Farkasszőlő utca 25. alatti családi ház gerendázatában tett kárt, három gerenda kimozdult a szerkezetből.
A Farkasszőlő utca 31. előtti fa villanyoszlopba csapott, de tűz nem keletkezett.
A Sasfészek utca 23-ban valószínűleg villámcsapástól füstölt a családi ház riasztórendszerének biztosíték-doboza.

Zárlat

Augusztus 6-án hajnalban egy Pilóta utcai családi ház alagsorában égett az elektromos vezeték, amit a tulajdonos eloltott. A tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a tűzzel érintett részt, puttonyfecskendővel visszahűtötték, és géppel kiszellőztettek.

Gördeszkás baleset

A Veres Péter út 13. alatti gördeszka-pályán egy fiatal komoly lábsérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították.

Izzó trafó

Augusztus 7-én este a Párta utca és Hermina utca sarkán álló trafószekrény teteje izzott – már nem először. A helyszínt egy raj felügyelte az Elmű kiérkezéséig.

Leégett a melléképület

Az Andócs utca 44-ben egy melléképület égett teljes terjedelmében augusztus 9-én délután. A raj 2 db PB-palackot hozott ki idejében.

Tűz a lőtéren

Augusztus 10-én éjjel a Margit utcai, elhagyatott lőtér épületének pincéjében kb. 25 négyzetméteren égett az összehordott szemét. Az oltást egy gyorsbeavatkozóval végezték.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez