Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657897
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Mérleg jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. szeptember 20.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén szeptember 22-től október 23-ig tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. Az ősz első hónapja mifelénk alapvetően nyugodt, békés és kiegyensúlyozott. Örülhetünk a természet szépségének, a szelíd napsütésnek. A pasztellszínek csodálatos harmóniája megérinti a „lélek-embert”. Az igazi szépség a Mérleg és Bika hónap sajátja. Az érett asszony lágy, kifinomult erotikája, és a fiatalság vágyaitól duzzadó csábereje. Aphrodité két arca: a lebilincselő, harmonikus formák világa, és a megigéző gyönyör.
    A Mérleg uralkodó planétája, Vénusz nem véletlenül a szerelem istennője. E felemelő, szárnyakat adó érzelem az istenek birodalmában is rendkívüli bonyodalmakat okozott, de az emberiség történetét is sok esetben befolyásolta. Vénuszt, a görög mitológia Aphroditéjét Zeusz Héphaisztosznak, a rút kovácsistennek ajánlotta feleségül, aki egy bűbájjal megszórt aranyövet készített hitvesének, és ha ezt hordta, akkor senki sem tudott neki ellenállni.
    A szépség istennőjének egyik leghíresebb szerelme Árész, a háború istene volt, a halandók között pedig Adonisz. Szépségversenyt rendezett a három istennő, Pallasz Athéné, Héra és Aphrodité. Parisz a szerelem istennőjének gurította a „legszebbnek” járó aranyalmát, amiért Aphrodité neki ajándékozta a leggyönyörűbb földi lány, Heléna szerelmét. E konfliktus következményeként robbant ki a trójai háború. De a történelem és irodalom is tele van híres szerelmesekkel, gondoljunk csak Antoniusra és Kleopátrára, Rómeóra és Júliára, vagy Trisztánra és Izoldára. Vagy Goethe tragikus sorsú szerelmesére Wertherre, a reménye vesztett öngyilkos fiatalemberre, aki generációk életérzését határozta meg.
    A szerelem szenvedélyes érzelem, mely nem kontrollálható. Mélysége és magassága, a szárnyalás és zuhanás, az öröm és fájdalom ott örvénylik az asztrális sík láthatatlan, lüktető burkában, mely vörös ködként emészti a vágy-ember testét. Az érzelmi birtoklás, a kisajátítási vágy a szerelem csatlósai egy olyan börtönőr kezében, akinek a szerelmes gondolkodás nélkül odaadja zárkája kulcsát. Aztán az idő, Kronosz nagyúr lassan, de biztosan elkezdi bomlasztani a „börtön” falait, amelybe a szerelmes oly boldogan besétált. Az ember szabadnak születik, és bár ez tulajdonképpen csak a szellemiségben élhető meg, előbb-utóbb az érzelmi és a testi szabadságvágy is újjászületik. A szerelem, mint minden, ami megszületett, elmúlásra ítéltetett. A párkapcsolatok esetében ez nem egyszerre szokott bekövetkezni, ezért aki még benne van az érzelemben, az kiszolgáltatottá válik. Aki elhagy: hóhér. Akit elhagynak: elítélt. Ami biztos és igaz, hogy minden befejezésben benne van az új kezdet lehetősége. Ez akkor is így van, ha valaki az érzelmi gödör aljáról nem észlel semmiféle perspektívát. Minden kijárat: valahova bejárat. Az irracionalitás világából nehéz visszatalálni a valós életbe, de az időkvalitás mindig megérik egy-egy újabb lehetőség megjelenésére. Érdemes megkeresni a számunkra nyitva álló ajtót, mert amit a sors lezár, ott értelmetlen és fölösleges próbálkozni.
    A Mérleg ember kedves, udvarias, szeretetre méltó. Békeszerető és udvarias. Ezen adottságai ellentétét hárítja. Sajnos, de való, hogy amivel nem akarunk szembesülni, amit el szeretnénk kerülni, azzal fogunk a legnagyobb valószínűséggel találkozni. Felmerülhet az a kérdés, hogy hol van a kompromisszum határa? Meddig lehet elmenni? Ahogy mondani szokás: a falig. Eljön az idő, amikor fel kell vállalnunk igazi önmagunkat. Nem azért fognak szeretni, amit megmutatunk magunkból, hanem azért, amilyenek valójában vagyunk. A jó és rossz tulajdonságainkkal, az erényeinkkel és bűneinkkel, és igen: a hibáinkkal együtt. Mert mindannyian szoktunk tévedni. Ha szembenézünk hibáinkkal, belátjuk tévedéseinket, akkor módunkban áll változtatni. A látszatemberi mivoltunkból képesekké válhatunk az igazi emberi valónkkal azonosulni. Nevezzük ezt a tudatosság küszöbének! Ha ezt sikerül átlépni, jó nagy lépést tettünk az igazi boldogság felé.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez