Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776663
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. január 26.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Szomszédjai napok óta nem látták azt az idős embert, akinek Kerepesi úti, negyedik emeleti lakását december 7-én törte fel a raj.
A Titel utca 8-ban, harmadik emeleti lakásában egy idős személy elesve súlyosan megsérült, a tűzoltók – feltörve a bejárati ajtót – adtak utat a mentőknek január 5-én.
Január 7-én reggel egy idős hölgy esett el Kerepesi úti, ötödik emeleti lakásában és a mentőket nem tudta beengedni. A mentők kérésére a raj erővel behatolt, a hölgyet az előszobában fekve találták.
Egy Róna utcai, második emeleti lakást kihúzós létra használatával törtek fel, bent egy elhunyt idős asszonyt találtak január 12-én délelőtt.
Január 13-án délután egy Istvánmezei úti, harmadik emeleti lakásba hatolt be a raj, egy héthónapos baba édesanyjának hívására. A gyerek hangosan sírt, az őrzésével megbízott illető pedig mélyen aludt.

Adventi koszorú

A Miskolci utcában egy kétszintes ház földszintjén kigyulladt az asztalra helyezett adventi koszorú december 31-én. A tűzoltókat 14 órakor riasztották. Megégett az asztal, TV, hangfal, és a falak is bekormozódtak.

Égő karácsonyfa

Egy Zsivora parki, hatodik emeleti lakás nappalijában kigyulladt a karácsonyfa és környezete: égett két asztal, szőnyeg, függöny, TV, kanapé és a padló öt négyzetméteren, a falak kormozódtak. A háziak vödör vizekkel oltottak, senki nem sérült meg. A tűzoltókat január 6-án, 18 óra 10 perckor riasztották.

Közlekedési mentések

December 31-én este egy Fiat Punto ütközött össze egy Mercedes típusú személyautóval a Nagy Lajos király útja és a Fogarasi út kereszteződésében. Két sérültet a Baleseti kórházba vitt a mentő. Egy órával később az Örs vezér tere 1-be szólt a riasztás, ahol egy autós oszlopnak ütközött; személyi sérülés nem történt. A raj eltávolította a villamosforgalmat akadályozó kocsi darabjait, majd a helyszínt átadta a rendőrségnek.
Január 5-én 18 órakor hármas karambol volt a Fogarasi út 22. előtt: Suzuki, Alfa Romeo és BMW személyautók ütköztek. Ketten megsérültek.
Január 13-án este a Zsálya utca 49. előtt beszakadt az úttest egy személyautó alatt. Mire a raj kiérkezett, sikerült kiállnia a gödörből.

Erős szél

Az Örs vezér tere 17. alatti tízemeletes ház tetején az erős szél megbontotta a bádoglemez-borítást. A tűzoltók december 23-án reggel kézi erővel szedték le a háromméternyi, veszélyt jelentő lemezeket.

Patakba esett

Január 13-án 18 óra 22 perckor hívták a rajt az Ungvár utca és Rákospatak utca sarkához, mert egy hölgy megcsúszva a parton a Rákos-patakba esett. A tűzoltók dugólétrával mentették ki.

Szemétégetés

Január 17-én éjfélkor az Ungvár utca végén, az M3-as autópálya alatt hajléktalanok szemetet égettek kb. 10-15 négyzetméteren, veszélyeztetve a felsővezetéket. A raj egy D-sugárral oltott.

XVI. kerület

Túlnyomás

December 12-én este hívták a tűzoltókat egy Pósa Lajos utcai házba, ahol a fűtési rendszerre vizet akartak feltölteni, de túlnyomás jelentkezett. A raj a víz leengedésével megszüntette a túlnyomást, és a rendőrök jelenlétében elzárta a gázt.

Közlekedési balesetek

December 23-án éjjel fél három után egy Audi A4-es nekiment a Budapesti út 86. előtt parkoló Peugeotnak, majd kidöntött egy közvilágítási oszlopot, amely kapura és kerítésre zuhant. A sofőr nem sérült meg.
A Veres Péter út 83. szám magasságában a Csömörre tartó HÉV-szerelvény halálra gázolt egy gyalogost január 4-én este.
Január 7-én este egy Opel személygépkocsi ütközött össze egy Peugeot 206-ossal, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanította a kocsikat, melyek elszállításáról a rendőrség gondoskodott.

Tűz a hentesboltban

A Centenáriumi sétány 14-el szembeni hentesboltban december 28-án délután kigyulladt a villanyóra és a biztosítéktábla. A tüzet a dolgozók eloltották.

Lakásfelnyitások

Január 8-án délben egy Nefelejcs utcai, első emeleti lakást törtek fel a tűzoltók dugólétra használatával az erkélyen keresztül, mivel az ott lakó nem adott életjelet magáról. Bent megtalálták az illetőt, a helyszínt pedig átadták a hozzátartozóknak, rendőrségnek.
Szintén január 8-án 23 óra után egy Mészáros József utcai, nyolcadik emeleti lakást kellett feltörni létrával az erkélyen át behatolva, mert lakója hosszabb idő óta nem mutatkozott.

Sérült gázcső

Január 12-én délután egy munkagép eltört egy 60 mm-es gázcsövet a Bártfa utca 6. alatti építkezésen. A tűzoltók feszítő-vágóval részlegesen elszorították a csövet, míg a Gázművek szakembere ki nem érkezett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez