Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658201
   « Vissza

Kertvárosi vívóiskola sikerei

 « Cikkek és hírek 
2018. március 22.
 

     Újabb mérföldkőhöz érkezett a Kertvárosi Vívó SE. Az alig egy évtizede alakult sportklub életében ugyanis először fordult elő, hogy két saját nevelésű tanítványa is éremmel térhetett haza egy korosztályos világversenyről. A március elején az oroszországi Szocsiban rendezett kadet és junior vívó Európa-bajnokságon ugyanis a klub történetében először egyszerre két tehetség képviselte a kerületi színeket. A 2016-os újvidéki kadet Európa-bajnokságon csapattal aranyérmes Kern Bianka, aki ezúttal már a junior korosztályban lépett pástra, illetve a tavalyi Plovdiv-i Európa-bajnokság egyik hőse, a szintén kadet korosztályban aranyérmes férfi kardcsapat kertvárosi tagja, Baaken Mátyás, aki viszont még mindig a fiatalabb korosztálynak a tagjaként utazott az EB-re. A két tehetség pedig egyaránt meghálálta a vezetők bizalmát. Matyi a kardcsapattal Szocsiban megvédte a címét, míg Bianka szintén a csapat tagjaként a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

kepfile

Balról a második a kertvárosi Kern Bianka

      Kezdjük az előbbivel! Baaken Mátyás, a Decsi team tanítványa már az egyéni versenyben is remekül vívott, a klasszikus nyolcas döntőbe sikerült is bejutnia, ám ott szoros asszóban vereséget szenvedett orosz riválisától, így éppen, de lemaradt a dobogóról. Nem úgy csapatban, ahol a fiúk (Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Raab Krisztián és Urbán Tamás) a németek és a románok legyőzésével jutottak döntőbe, majd a fináléban pont a mi vívónk remeklésének köszönhetően a mumus olaszokat is legyőzték, így 2017 után sikerült megvédeniük a címüket.
Kern Bianka a két évvel ezelőtti sikert követően kimaradt a tavalyi csapatból, és így nem ünnepelhetett együtt a Plovdív-ban ezüstérmes lányokkal. Idén azonban ismét beverekedte magát az utazó keretbe, így a Szocsiban rendezett világversenyen is pástra léphetett. Az egyéni verseny sajnos nem úgy alakult a számára, ahogy azt ő és a mesterei elképzelték, a 16 közé jutásért ugyanis vereséget szenvedett spanyol ellenfelétől. Csapatban viszont összejött az érem, mert Biankáék (Kern Bianka, Pusztai Liza, Nagy Valentina, Kelecsényi Mirabella) a grúzok és a lengyelek legyőzésével az elődöntőbe jutottak, ahol ugyan vereséget szenvedtek a házigazda oroszoktól, de a bronzmérkőzésen nagy csatában és szoros asszóban sikerült felülkerekedniük a németeken, így ők is felállhattak a dobogóra.

kepfile

Magyar kardcsapat a dobogó legmagasabb fokán, balról a második a kertvárosi Baaken Mátyás

       Az eredmények azt mutatják, hogy nagyon jó munka folyik az erzsébetligeti vívóteremben, amely jó visszajelzés a kerületi önkormányzat számára is, hogy érdemes volt (és érdemes lesz) a sportba annyit beruházni.
                                                                                                                                                           Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez