Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28776863
   « Vissza

Gerő Optika – Rudi nélkül

 « Cikkek és hírek 
2018. március 22.
 

   Gerő Rudolf és a Gerő Optika a 16. kerületben mindenki számára jól ismert jelenség (volt)! Gerő Rudolf vagy, ahogy sokan hívták Rudi, rendkívüli ember volt. Optikus család második gyermekeként evidens volt, hogy a hagyományokat követve a látszerész szakmát választja hivatásául. Az Optikus Iskola elvégzése után néhány évig volt szerencséje édesapjával együtt dolgozni a Nagyiccei boltban. Kitartása, szorgalma és a mindenkori maximalizmusa lehetővé tette, hogy 1977. augusztus 28-án megnyitotta saját üzletét Mátyásföldön, a jól ismert Gerő Optikát. Kemény munkával, folyamatos fejlesztésekkel és mindenkori türelemmel sikerült több évtizeden át tartó sikeres üzletet működtetnie. Elsők között végezte el az Optometrista Főiskolát, így szemvizsgálattal és kontaktlencse illesztéssel is bővítette az üzlet profilját. Folyamatosan lépést tartott a technológiai változásokkal és igyekezett a vevői igényeknek mindig megfelelni. Az eltelt 40 évben az üzlet vevőköre már több generációt foglal magába. Pár évesen, első szemüvegüket viselő gyerekek még Rudi bácsinak szólították, aztán az idő előrehaladtával már saját gyermekükkel látogattak el immáron Gerő Úrhoz. Számára minden vevő ugyanolyan értékes embernek számított, akiknek a tökéletes szemüveg elkészítésével igyekezett hozzájárulni a mindennapjaikhoz. Kedvességét, a nyugalmát és a szakmai rátermettségét mindenki preferálta és elismerte. Mindenkihez volt egy kedves szava, érdekelte vásárlóinak élete és szükség esetén ahol tudott, segített. 

kepfile

   Rudinak mindig is fontos volt a szakmája, és igyekezett sokat tenni érte. Kezdetektől a Magyar Optikus Ipartestület tagja, 9 éven át Elnöke, legutóbb pedig a Látásért Alapítvány- Kuratórium elnöke volt. Több évtizeden át vizsgáztatott látszerész tanulókat és mestervizsgáztatott. Kollégái és barátai szerették, mert megbízható, segítőkész ember volt, akire mindig lehetett számítani. A fiatalok is szívesen fordultak hozzá tanácsért, és áhítattal hallgatták régi idők sztorijait. Éveken át részt vett a Böjte Csaba Árvaház megsegítésében szemüvegek hozzájárulásával. De folyamatosan támogatott számtalan egyesületet. Munkáját jó néhány kitüntetéssel jutalmazták. Többek között: Aranykoszorús Mester, Ezüst gyűrű a 25 éves vállalkozói munkáért, Magyar Kézművességért Díj Arany Fokozat és Magyar Optikus Ipartestület Életmű Díj.
   Családja mellett az üzlet kulcsfontosságú szereppel bírt az életében. Felemelő boldogsággal töltötte el, hogy lánya, Patrícia a negyedik generáció tagjaként 13 évvel ezelőtt szintén az optikusi pályát választotta. Nagyon jól kiegészítették egymást, és kiosztották a feladatokat az üzletben. A már jól bevált módszerek és némi újítások kedvező fogadtatásban részesültek. Patrícia mindig példaképként tekintet az édesapjára és igyekezett ennek a magas mércének megfelelni.
   Rudi hirtelen távozása borzasztó űrt hagyott mind a család, mind pedig a vevők körében. Szerencsére a szakma iránti elhivatottság Patríciában is meg van, és édesapja akaratának eleget téve igyekszik a tőle tanultakat ugyanolyan minőségben, kellő odafigyeléssel folytatni. Így a Gerő Optika folytatja működését a jövőben is!

Gerő Optika, 1165 Bp. Veres Péter út 110.
Nyitva Tartás: H-P: 10-18 óráig, Szo.: 9-13 óráig

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez