Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28657192
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. május 17.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Angol utcai, földszinti lakásából nem adott életjelet az idős lakó, ezért a tűzoltók a rendőrség kérésére erővel hatoltak be április 11-én 13 órakor.
Idős hölgy Vezér utcai lakásának előszobájában elesve nem bírt lábra állni április 13-án este. A tűzoltók betörték a zárt ajtót, az illetőt a helyszínen lévő gondozó látta el.
Április 16-án délután a Cinkotai úti lakásában eleső idős lakó lába beszorult a radiátor alá. A raj a bejárati ajtó kisablakát betörve nyitotta ki az ajtót, kiszabadították az illetőt, akit a mentő a Baleseti intézetbe szállított.
Április 29-én délután a gondozó és a rendőrség hívására mentek erővel egy Rákosparki, negyedik emeleti lakásba, mert az idős lakó nem nyitott ajtót.

Liftbe szorultak

Április 16-án délelőtt a Hotel Aréna liftje nyolc utassal elakadt a 8. emeleten mechanikus alkatrésztörés miatt. A tűzoltók hidraulikus szerkezettel nyitották ki a liftajtót. Este 21 óra 34 perckor a Hungária körút 92-be szólt a riasztás, ahol egy utassal akadt el a lift.

Lakástüzek

Április 15-én 18 óra előtt az Örs vezér terére szólt a riasztás, ahol egy nyolcadik emeleti lakás erkélyén keletkezett tűz átterjedt a szobai bútorokra, nyílászárókra is.

Lógó plakát

A Füredi utca 5/a-nál egy 10x4 méteres hirdetőtábláról nagyméretű plakát lengedezett leszakadva április 19-én, a raj XIV/létra segítségével eltávolította a vészesen lógó részeket.

Közlekedési mentések

A Róna utca 121. előtt Nissan Primastar ütközött egy Citroën mikrobusszal április 21-én 13 órakor. A buszban rekedt 3 személy közül egy fejsérülést szenvedett, a raj a beragadt tolóajtót feszítő-vágóval nyitotta ki.
Két VW Passat, Seat Toledo személygépkocsi és egy Volvo 7700-as busz karambolozott április 21-én délután a Thököly út 139. előtt. Senki nem sérült meg, a kiömlött üzemanyagot, hűtővizet homokkal mentesítették.
Április 27-én 14 órakor a Hungária körút 204. előtt egy Fiat 500-as égő motorterét egy mentőautó vezetője poroltóval oltotta el.
Május 1-jén 9 óra 10 perckor Lancia Ypsilon és egy Renault Clio ütközött. Az oldalára borul Lanciából egy 24. hetes várandós hölgyet segített ki a raj, a mentők kivizsgálásra kórházba vitték. A forgalmi akadályt kézi erővel hárították el.
Május 3-án 10 órakor az Ungvár utca 75. előtt Toyota Yaris, Chevrolet Spark és VW Polo karambolozott. Az egyik felborult kocsit a járókelők állították kerekeire, egy személy fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett.
Május 6-án délután egy Skoda Octavia, egy Opel és egy motoros ütközött, személyi sérülés nem történt.

Biciklis gyermekbaleset

Április 22-én a Rózsavölgyi téren egy kisfiú ujja beszorult kerékpárjának lánca és fogaskereke közé, a tűzoltók a láncot egy csapszegvágóval vágták le. A mentők a gyereket nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel vitték kórházba.

Fakár

Az Aréna Hotel mellett leszakadva lógott egy háromméteres faág, a raj április 25-én kihúzós létrát használva, láncfűrésszel vágta le.
Április 30-án a Kerékgyártó utca 53. előtt 4 méteres, leszakadt faágat távolítottak el.
Május 3-án a MÁV-Start Zrt. Rákosrendező állomására történt kivonulás, ahol egy vasúti szerelvény áramszedőjéhez lógó faág rövidzárlatot okozott. Az intenzív szikraképződés három ponton meggyújtotta a pálya mentén összehordott szemetet, száraz aljnövényzetet.

Szeméttűz

A Mogyoródi út 187. előtti meggyulladt szeméthalmot egy gyorsbeavatkozóval oltottak el április 30-án délután.
18 óra előtt a Rákosrendező állomás egyik használaton kívüli vágányán hajléktalanok lomot, szemetet égettek, a kb. 25 négyzetméternyi területet a tűzoltók eloltották.

Konyhatűz

Május 4-én késő délután egy Abonyi utcai társasház lakásából kiömlő füstöt jeleztek a szomszédok. A háziak nem voltak otthon, a konyhában valamiért tűz keletkezett, a rendőrök a raj kiérkezése előtt intézkedtek.

XVI. kerület

Égő kocsi

A Kövirózsa utca 8. alatti iparterületen április 15-én este teljesen kiégett egy rendszám nélküli Mercedes személygépkocsi, a tűz az utastérben keletkezett.

Lakásfelnyitás

Egy Baross utcai családi házban elesett egy idős hölgy április 18-án délután. A tűzoltók az ablakon át behatolva siettek a segítségére.
Április 26-án este egy Vívó utcai, első emeleti lakáshoz szólt a riasztás, ahol az idős lakó nem adott életjelet magáról. A raj a rendőrség és a hozzátartozó kérésére erővel feltörte a bejáratot.

Konyhatűz

Április 18-án délelőtt egy Céltábla utcai, kétszintes családi ház földszinti konyhájában meggyulladt a tűzhelyre tett étolaj. A konyhabútorok megégtek, a falak kormozódtak.

Betegmentés

A mentők kérésére egy beteget hoztak ki a tűzoltók egy Enikő utcai lakásból április 26-án délután.

Fakárok

Egy négyméteres meggyfa derékba törve veszélyeztette az arra járókat a Petőfi utca 37. előtt. Április 19-én délután motoros fűrésszel távolították el a tűzoltók.
Április 25-én délben a Wesselényi utca 57. előtt egy járdára és kerítésre dőlt fát kellett szétfűrészelni.
Május 3-án a Lillafüred utca 43. előtt egy Mercedes típusú konténerszállító letört egy nagyméretű faágat, amely villanyvezetéket is leszakított.

Balesetek

A Csókakő utca 35-nél április 20-án kigyulladt egy személyautó, a tűz házakat és gyárépületet veszélyeztetett. A közelben dolgozók a tüzet lefeketítették, a 19 óra 55 perckor riasztott tűzoltók a forró részeket visszahűtötték.
Április 23-án kora este a Kerepesi út 83. előtt Ford Escort ütközött össze egy motorossal, akit a mentők kórházba szállítottak.

Szeméttűz

A Szlovák út 86-nál meggyulladt szemétdombot egy D-sugárral oltották el április 26-án 19 órakor.
Május 7-én hajnalban a Baross Gábor utca 27. előtti buszmegálló szemétgyűjtője égett, megolvadt, a tüzet jelző illető egy flakon vízzel oltotta el.

Kizárta a mamát

Egy Szolnoki úti lakásban egy kisgyerek kizárta az erkélyen tartózkodó édesanyját április 20-án délután. A raj károkozás nélkül bejutva oldotta meg a helyzetet.

Tűz a teraszon

A Békéshalom utcában egy kétszintes családi ház felső teraszán meggyulladtak az ott tárolt festékek, szerszámok május 3-án délelőtt. A tetőfólia megolvadt, a terasz üvege megrepedt a hőtől, a falak bekormozódtak.

Omló rom

Május 6-án reggel egy Madách utcai háztulajdonos jelentette, hogy a szomszédos üres, romos épület előző nap ledőlt és a maradék rész is – amin villanyvezetékek vannak – ezzel fenyeget, s meggyulladhatnak az ott lévő lomok. A kivonult raj megállapította, hogy a vezetékek nincsenek áram alatt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez