Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, 3 dkg zsír, 2 dkg liszt, 2 dkg cukor, 1 kanál paradicsompüré, 1 dl bor, pár szem bors, 1 babérlevél, só A hártyáitól megtisztított húst egészben besózzuk, a forró zsiradékon mindkét oldalát jól átsütjük, majd a zsírból kivéve fedő alatt tartjuk, míg a mártás elkészül. A cukrot a zsírban barnára pirítjuk, beletesszük a felkarikázott zöldséget, hagymát és lepirítjuk. Hozzáadjuk a borsot, babért, paradicsomot, bort, majd felöntjük 8 dl vízzel. Beletesszük a húst, és lefedve 2-3 óráig sütőben, vagy csendes tűzhelyen pároljuk. Elfőtt levét időközben vízzel pótoljuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük a mártásból, felszeleteljük, rászűrjük a mártást. A mártás közepes sűrűségű legyen, ha túl híg, kissé beforraljuk. Körítésnek makarónit, vagy burgonyafánkot adunk. Jó étvágyat kívánunk! |