Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28660105
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. szeptember 18.
 

XIV. kerület

Szemétdomb

Öt négyzetméteren égő szemétdombhoz riasztották a tűzoltókat augusztus 8-án kora reggel a Zászlós utca 40-be; egy darab D-sugárral oltottak.

Halálos vonatgázolás

Augusztus 12-én délelőtt a Mexikói út és Erzsébet királyné útja magasságában a 34-es vasúti szelvényen egy személyt halálra gázolt a Nyugati pályaudvar és Szeged között közlekedő vonat. A holttestet a raj emelte ki a szerelvény alól.

Kiégett Opel

A Pillangó utca 2. előtt teljesen kiégett egy Opel Astra augusztus 13-án este. Egy előtte parkoló Citroën is károsodott az átterjedt lángoktól.

Szeméttűz

Augusztus 14-én délelőtt a Vágány utca 1. előtt 40 négyzetméteren összehordott, égő szemetet oltottak el 1 db D-sugárral.

Közlekedési mentések

A Gvadányi utca 47. előtt Toyota Yaris ütközött össze egy Opel személygépkocsival augusztus 14-én délelőtt, sérülés nem történt.
Augusztus 16-án reggel a Mogyoródi út 151. előtt két személyautó karambolozott, a sofőrök megsérültek. A rendőrségi helyszínelés után a raj kézi erővel szüntette meg a forgalmi akadályt.
A Csömöri út 13-nál villanyoszlopnak ütközött egy Dacia Logan augusztus 22-én délután, senki nem sérült meg. Szintén e napon este két autó ment egymásba a Róna utca és Egressy út sarkánál, három személy nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
A Mogyoródi út 15. előtt Mitsubishi Lancer csapódott egy fának augusztus 31-én délután. Egy súlyos és egy könnyebb sérültet a Honvéd kórházba vitt a mentő, a tűzoltók elhárították a forgalmi akadályt.
Szeptember 5-én hajnalban villamos ütközött személyautóval a Nagy Lajos király útja és Gödöllői utca sarkánál, senki nem sérült meg.
A Kós Károly sétányon Opel Zafira és VW Polo, valamint egy Mazda karambolozott szeptember 6-án 14 óra után. Két sérült a Baleseti intézetbe került.
Hármas ütközés történt szeptember 6-án reggel a Kacsóh Pongrác úti felüljárónál, egy személy könnyebb sérülést szenvedett.
A Mogyoródi út és Hungária körút sarkán BMW és Skoda Fabia ütközött szeptember 7-én délután, sérülés nem történt.
Szeptember 9-én 10 óra 36 perckor hívták a tűzoltókat az Erzsébet királyné útja és Fűrész utca sarkára, ahol Opel Astra és Suzuki Splash személygépkocsi ütközött össze.

Fakárok

Az Álmos vezér útja 61. előtt Ford Mondeora dőlt egy fa augusztus 14-én. Senki nem sérült meg, de a kocsi motorházteteje, szélvédője, csomagtartó-fedele igen. A raj dugólétra, mentőkötelek, motoros fűrész használatával mentesített.
Augusztus 25-én a Hermina út 74. alatti játszótérre történt kivonulás, ahol a viharban leszakadt egy ötméteres, 20 cm átmérőjű faág. E napon még dolgozott a motoros fűrész a Szilágysomlyó utca 16-ban is: 3 darab kétméteres faág lógott a távközlési vezetékeken.
Szeptember 7-én az Uzsoki utca 34. alatti társasház udvarán álló fa oldalága hasadt le az úttest és a járda fölé lógva. A veszélyhelyzetet a raj létra és láncfűrész használatával szüntette meg.

Lakásfelnyitások

Az Adria sétány egyik emeleti lakója elesett otthonában augusztus 19-én éjjel. Rokoni és rendőrségi kérésre a tűzoltók feltörték a zárt ajtót.
Augusztus 23-án délután hívták a rajt a Fogarasi útra, ahol egy első emeleti lakó nem adott életjelet magáról. A raj a rendőrség jelenlétében erőszakkal hatolt be.
Egy Dózsa György úti, földszinti lakás gazdáját több hete nem látták szomszédjai. Rendőrségi kérésre a tűzoltók törtek be.
Szeptember 4-én egy Thököly úti, első emeleti lakást nyitottak fel a tűzoltók, mivel idős lakója nem tudott ajtót nyitni a segítségnek. A férfit súlyos sérüléssel vitte a mentő a Baleseti kórházba.
Nem mutatkozott egy Bánki Donát utcai, első emeleti lakó, a raj szeptember 5-én délután az erkélyen át jutott be: az illetőt magatehetetlen állapotban találták.
Szeptember 6-án délután egy Róna utcai lakásba történt behatolás, mivel idős lakója nem adott életjelet magáról.
Szeptember 10-én egy Vezér úti, ötödik emeleti lakásba gépezetes tolólétrával az erkélyen át jutottak be a tűzoltók: az idős lakót holtan találták.

Zárlatok

A Fogarasi úti OBI áruház melléképületből kialakított elektromos kapcsolóházában kigyulladt a fázisjavító szekrény augusztus 19-én reggel. A raj kiérkezése előtt az áruházvezető-helyettesnek sikerült a tüzet eloltani egy 5 kg-os CO2-készülékkel.
Augusztus 23-án hajnalban egy Kinizsi Pál utcai kisboltban meggyulladtak az elektromos kismegszakítók, vezetékek, amit a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval eloltottak.

Hajlék

A Róna utca és Fogarasi út sarkán lévő, az Elmű által használaton kívüli, hajléktalanok által lakott 8 négyzetméteres trafóház teljes terjedelmében égett augusztus 21-én este, a raj egy D-sugárral oltott.

Konyhatűz

A tűzhelyen felejtett étel eregetett sűrű füstöt szeptember 8-án egy Ond vezér parki lakás konyhájában. A raj eltávolította a lábast, és kiszellőztetett.

Égő anyagok

A Conductor Kft. Komócsy úti telephelyén a háromszintes irodaépület és egy melléképület között tárolt anyagok kaptak lángra szeptember 9-én délelőtt mintegy 40 négyzetméteren. Senki nem tartózkodott a közelben. A lángok átterjedtek az épületek nyílászáróira és károsodott a homlokzat is.

XVI. kerület

Lakásfelnyitások

Egy Zsélyi Aladár utcai, földszinti lakó nem adott életjelet magáról. Rendőrségi kérésre a tűzoltók augusztus 6-án este erőszakkal hatoltak be, a konyhában egy elhunytat találtak.
Augusztus 25-én délelőtt hívták a rajt az Olga utcába, ahol egy idős lakót rokonai nem tudtak elérni. A raj az erkélyajtón át hatolt be.

Baleset

A Rákosi út 117-nél – augusztus 9-én, 14 órakor – személyautó ütközött motorossal, aki súlyosan megsérült.

Fakárok

Az Árpád utca 32. szám előtt egy vészesen megdőlt fát fűrészeltek szét augusztus 14-én.
Augusztus 16-án délelőtt a Színjátszó utca 42-be vonultak ki, mert egy kb. 30 méteres fáról karvastagságú ágakat tépett le a vihar.
A Köztársaság út 50. előtt egy ötméteres fa az alatta álló, nagy értékű BMW-re dőlt. A tűzoltók szeptember 2-án kézi erővel és láncfűrésszel mentesítettek.
Szeptember 3-án a Könyvtár utca 3. előtt egy 8 méteres, vezetékekre hasadt fát távolítottak el dugólétra és láncfűrész használatával.

Megsérült vezeték

A Monoki és Bekecs utca sarkán egy teherautó (vagy busz, vagy egyéb nagytestű jármű) beleakadva meglazított egy távközlési kábelt. A tűzoltók a zuglói motoros létra segítségével megszüntették a veszélyhelyzetet.

Gázszag

Augusztus 17-én este a Szalmarózsa téren a Gázművek által nyitott munkagödörből gázszagot éreztek kiáramlani a lakók. A tűzoltókat 19 óra 55 perckor riasztották.

Kizárta a papáját

A Zsélyi Aladár utcában kizárta a lakásból szülőjét a másfél éves gyermek augusztus 21-én délben – miközben a tűzhelyen főtt az ebéd. A raj kiérkezése előtt a rendőröknek sikerült megoldani a helyzetet.

Útépítés

Augusztus 22-én délután, felújítási munkák során a Csömöri úton egy földmunkagép elszakította egy 160 mm-es, alacsony nyomású műanyag gázvezeték leágazását. A rajt 15 órakor riasztották, a Gázművek intézkedett.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez