Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662618
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. november 14.
 

XIV. kerület

Betegmentés

A mentők kérésére egy Nagy Lajos király úti, negyedik emeleti lakásból túlsúlyos beteget hoztak le a tűzoltók az ablakon keresztül október 9-én délután.

Zárlat

Egy Amerikai úti társasház második emeleti lépcsőházában teljesen kiégett a villanykapcsoló-szekrény október 10-én este. A raj porraloltóval oltott.

Lakásfelnyitás

A mentők kérésére a Kalapács utcában egy első emeleti lakásba mentek be a tűzoltók az erkélyen át október 11-én.
Október 26-án a raj az Amerikai úton egy első emeleti lakást tört fel, bent egy elhunyt személyt találtak.
Október 29-én kora reggel a Birtok utcába kért segítséget egy zavart hölgy, mivel eltűnt a lakáskulcsa. A raj a rendőrség jelenlétében az erkélyen át ment be, a kulcsot ők sem találták. A bejárati ajtót feltörve adtak utat a mentőknek.
Október 29-én éjszaka a Balázs parkba hívták a rajt, mert a harmadik emeleti szomszédjuk segítségért kiabált. A tűzoltók kihúzós létrával, az erkélyajtó üvegét betörve hatoltak be. Az idős hölgy láthatóan nem szorult orvosi ellátásra, a helyszínt átadták a rendőrségnek.
Egy Félhold utcai, harmadik emeleti lakó elesve lakásában nem bírt ajtót nyitni a mentőknek. A raj kihúzós létrát használva, a konyhaablakot betörve hatolt be október 31-én reggel. Este 19 órakor rendőri hívásra egy Füredi parki lakásba hatoltak be a konyhaablak betörésével. A mentők egy személyt a helyszínen láttak el.
November 1-jén este rendőrségi kérésre egy Abonyi utcai lakást nyitottak fel, melyben egy idős hölgy várta a mentőket.
November 2-án reggel a Nagy Lajos király útjára szólt a riasztás, mert második emeleti lakásában elesve nem tudott talpra állni az idős lakó. A raj erővel behatolt, a helyszínt átadta a rendőrségnek, mentőknek.
November 5-én reggel a Lőcsei utcába hívták a tűzoltókat, mert egy társasház harmadik emeleti lakásában lakó idős személy két hete nem adott életjelet magáról. A rendőrség jelenlétében motoros létra segítségével a nyitott ablakon keresztül behatoltak, bent egy elhunytat találtak.
E nap 19 óra 36 perckor hívták a rajt egy Dózsa György úti, harmadik emeleti lakáshoz, mert lakója nem jelentkezett. A tűzoltók a rendőrség és a mentők jelenlétében az ablakon át hatolt be, az illetőt holtan találták.

Közlekedési mentések

A Róna utca és Egressy út sarkánál Suzuki Swift ütközött össze egy Volvo XC60-as személyautóval, egy személy könnyebben megsérült október 12-én dél előtt. Szintén e nap délelőttjén az Erzsébet királyné útja 60. előtt Honda Jazz és VW Golf típusú kocsik karamboloztak. A villamossíneken keletkező forgalmi akadályt a raj kézi erővel távolította el.
Október 20-án délben a Mogyoródi út 115. előtt két személygépkocsi ütközött: egy Daewoo Tico és egy Opel. A tűzoltók két sérültet mentettek ki autójukból feszítő-vágóval.
Október 21-én este két személyautó ütközött össze az Ajtósi Dürer sor 37. előtt, egyikük nekicsapódott egy harmadik kocsinak. Egy személy fejsérülést szenvedett.
Október 26-án délután a Thököly út 72. előtt két személyautó karambolozott, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanított, a forgalmi akadályt megszüntette.
Október 29-én 14 óra előtt a Miskolci utca 1-nél három személyautó ütközött össze, senki nem sérült meg.
Az Örs vezér tere 1-nél Renault Trafic mikrobusz ütközött a 62-es villamossal, személyi sérülés nem volt. A tűzoltók a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
November 5-én 10 óra 52 perckor a Mogyoródi út és Hungária körút sarkához riasztották a tűzoltókat, ahol egy Audi A4-es villanyoszlopnak ütközött. Egy személy megsérült, a sérülés foka a helyszínen nem volt megállapítható, így a mentők a Baleseti intézetbe vitték.

Elakadt lift

A Thököly út 170-ben elakadt a lift a harmadik és negyedik emelet között október 19-én este. A benne rekedt férfi utas kezét megvágta a kitört üvegajtó, a raj kimentette az illetőt, sebeit a mentők látták el.

Szeméttűz

A Pillangó utca 15-nél öt négyzetméteren összehordott, égő szemetet oltottak el egy D-sugárral október 21-én este.

Fakár

Október 28-án hívták a rajt az Egressy út 109-be, ahol a műsípálya előtt egy 20 méteres fa 8 méteres ága kerítésre szakadt, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. Motoros fűrésszel távolították el.

Mosogatógép

Kigyulladt egy mosogatógép egy Nagy Lajos király úti, második emeleti lakás konyhájában október 29-én. A lakó a bajt áramtalanítással megszüntette.

Tüzet csinált a hajszárító?

November 5-én hívták a tűzoltókat a Telepes utca 5-be, ahol egy földszinti lakás szobájában égett az ágy és az éjjeliszekrény – valószínűleg egy hajszárító hibájából. A raj kiérkezése előtt a lángolás megszűnt, csak az izzó égés volt tapasztalható. A konyhában, az ajtó közelében egy személyt találtak.

 

XVI. kerület

A rendőrség kérésére

Október 9-én délben egy Baross Gábor utcai családi ház ajtaját törték fel a tűzoltók, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Csikk

A Szent Korona és Sarkad utca sarkán, az építési területen meggyulladt az összehordott, száraz fa, gaz, valószínűleg egy eldobott csikktől. Az ott dolgozók megkezdték az oltást, amit a raj fejezett be egy gyorsbeavatkozóval október 18-án délután.

Fakárok

Az Arany János utcában, egy családi ház kertjéből egy 12 méteres fa dőlt a szomszédos ingatlan kerítésére. A tűzoltókat október 24-én reggel hívták.
Október 24-én reggel jelezték, hogy a Cibakháza utca 43.előtt vészesen megdőlt egy fa és félő, hogy a nagy szél az úttestre dönti. A raj motoros fűrésszel mentesített. E napon reggel volt még egy riasztás, mert a Barátság és Művezető utca sarkánál egy hatméteres, kidőlt fa okozott forgalmi akadályt. A raj a kertészeti céggel közösen oldotta meg a helyzetet.

Eltört vízcső

A Szent Korona utca 12. alatti épület alagsorában eltört a vízcső a közműalagútban október 25-én. A kiömlő vizet a raj nem tudta eltávolítani tűzoltótechnikával.

Lakásfelnyitás

Egy Corvin utcai családi házból az idős lakó nem adott életjelet magáról. Október 27-én este a tűzoltók az ablakon át hatoltak be, és átadták a helyszínt a rendőrségnek, mentőknek.
November 2-án egy Rákosi úti családi ház idős lakója nem adott életjelet magáról. A rajt 11 óra 14 perckor hívták.

Szeméttűz

A Gárda utca 1. előtt oszlopra szerelt szemétgyűjtő gyulladt ki, amit a raj kiérkezése előtt eloltottak október 31-én.

Baleset

Október 31-én 14 órakor egy motoros ütközött össze a HÉV-szerelvénnyel az Egyenes utcánál, a motoros súlyos sérüléssel került kórházba. A tűzoltók a motort áramtalanították, a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatták.

Betegmentés

Egy Szepesi utcai ház udvarán megsérült egy személy október 31-én. A raj károkozás nélkül bejutott az udvarra, az illetőt a mentők megfigyelésre a Baleseti intézetbe vitték.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez