Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655436
   « Vissza

Időközi tisztújítás a KSE élén

 « Cikkek és hírek 
2019. június 12.
 

Újabb tíz év, de már új vezetővel

kepfile

Lengyel László, Bacsa Péter és Ancsin László

   Május 14-én rendhagyó tisztújító közgyűlést tartottak az idén tízesztendős Kertvárosi Sport Egylet erzsébetligeti birkózótermében. Az eseményre azért volt szükség, mert az eddigi elnök, Bacsa Péter jelezte, hogy más irányú elfoglaltságai miatt nem kívánja kitölteni megbízásának teljes időtartamát.
   – Az igazság az, hogy a nap 24 órája is kevés ahhoz, hogy minden feladatomat el tudjam látni – mondta az 1996-os atlantai olimpián résztvevő és a kerületünkben élő birkózó. – Egyrészt a Magyar Birkózó Szövetségben betöltött alelnöki szerepem ad sok munkát, ráadásul a szövetségnél is tisztújítás előtt állunk. Másrészt nemrég abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy a nemzetközi szövetség (UWW) elnökségébe is beválasztottak, amely szintén sok munkát jelent. Csak példaként, az UWW megbízásából nekem kell koordinálnom a szeptemberi kazah olimpiai kvalifikációs világbajnokság, majd a jövő évi tokiói olimpia birkózóversenyeinek megrendezését.
   – Ennyi feladat mellett pedig már nem tudtam vállalni a KSE munkájának irányítását is. Nehéz döntés volt, de meg kellett hoznom. Ugyanakkor büszkén adom át a stafétabotot az utódomnak, hisz az elmúlt hét évben sikerült a kis klubunkat hazai szinten is elismertté tenni. Ma már magyar bajnokokat és válogatott birkózókat adunk a sportágnak, arról nem is beszélve, hogy sikerült a klubot immár hatszakosztályos egyesületté bővíteni. Ennek köszönhetően ma már több mint háromszázan sportolnak a KSE színeiben.
  – Az önkormányzat támogatásának köszönhetően megépült az Erzsébetligetben egy szép és minden igényt kielégítő birkózó- és szumóterem, ahol már komoly szakmai munkát tudunk végezni. Nagyon fontosnak tartom, hogy az elnökségem alatt sikerült anyagi egyensúlyt teremtenünk, így ma már nyugodtan tudunk építkezni. A klubot tehát úgy adom át az utódomnak, hogy minden feltétel adott ahhoz, hogy a KSE-ből néhány éven belül még a mostaninál is jobb és erősebb egyesület lehessen. Amit ígérhetek, hogy mindig is saját gyermekemnek fogom tekinteni a klubot, mellyel alelnökként kivételezni természetesen nem tudok, ám, mindig nagyon fogok szurkolni majd nekik.
   A május 14-i közgyűlés határozatképes volt, így a fontos kérdésekben az érdemi döntések is megszülettek. Így eldőlt, hogy a következő öt esztendőben a korábbi alelnök, Lengyel László fogja elnökként irányítani a klubot. A Vasas egykori birkózója korosztályos szinten számos magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, felnőttként pedig csapatban állhatott a dobogó legmagasabb fokára.
   A hetvenes évek második felében a hazai kötöttfogású mezőnyben az egyik legjobb 90 kg-os birkózónak tartották, aki már a válogatottság kapuján kopogtatott, amikor egy súlyos vállsérülés miatt be kellett fejeznie sportolói pályafutását. Növényi Norbert így léphetett egy sorral előrébb, és ennek köszönhette, hogy ott lehetett az 1980-as moszkvai olimpián, amelyen, mint tudjuk, aranyérmes lett. Lengyel László 1981-ben költözött a kerületbe, azóta ismert vállalkozóként tevékenykedik.
   – Elsődleges feladatom az lesz, hogy a klub működését azon a színvonalon tartsam, melyre az elődöm tette. Mivel alelnökként már eddig is a klubvezetésben dolgoztam, ráadásul a KSE első elnökével, Kollarik Mihállyal a klub alapítói vagyunk, az érzelmi kötődésem és a klubismeretem is megvan ahhoz, hogy a jövőben még eredményesebbek legyünk. Sok ügyes gyerekünk van, akiket nevelnünk és menedzselnünk kell. A klubunk idén ünnepeli működésének tizedik évfordulóját, ősszel majd erről is meg szeretnénk emlékezni.
  A tisztújító közgyűlés még két fontos döntést hozott: Lengyel László helyére Ancsin László egykori válogatott birkózó (kerületünk korábbi jegyzője) és a Magyar Szumó Szövetség elnöke személyében új alelnököt választottak. Az elnökségen belül is akadt két változtatás, a lemondott Elek Sándor és Szakály László helyére Alker Imre és dr. Sarnyai Ákos került.

  A Kertváros SE tízéves története három elnöki korszakra tagolható: 2009-ben a már említett Kollarik Mihály irányításával alakult meg a Kertvárosi Birkózó és Szumó Egyesület. 2012-ben Bacsa Péter vette át az elnöki pálcát. Neki köszönhetően lett sport egylet a KSE-ből, amely olyan sportágakat integrált a birkózás és a szumó mellé, mint ritmikus gimnasztika, a röplabda, a strandröplabda, a súlyemelés és egy időben még a kick-boksz is idetartozott. 2019-ben pedig Lengyel László kezébe került az irányítás.
                                                                                                                                                           Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez