Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661883
   « Vissza

Videókon a számítógépek problémái

 « Cikkek és hírek 
2019. július 17.
 

Nagyon hasznos és mozgalmasan szerkesztett videók vannak a TZteam Számítástechnikai szaküzlet és szerviz honlapján: www.tzteam.hu – belenéztünk abba, ami a számítógép karbantartásáról szól.

kepfile

Takács Zoltán a www.tzteam.hu/hírek rovat videóján

    Úgy gondoltuk, hogy nem ártana kicsit többet megtudni a számítógépek karbantartásáról – kezdi a szöveget a narrátor –, ezért ellátogattunk egy szervizbe, ahol Takács Zoltán szakavatott közreműködésével valóban sok érdekes és hasznos dolgot tudtunk meg, mind hardver, mind szoftver témában.
    A TZteam vezetője azzal kezdi, hogy mindenképpen jó dolog, ha egy vadonatúj vagy felújított,  frissen telepített számítógépet vásárol valaki. Tulajdonképpen az első évben nincs is vele túl sok dolga azon kívül, hogy használja. Telepítgesse fel nyugodtan a programokat.
   Az első év elteltével kezdődnek aztán a problémák. Ha porosabb környezetben használta, akkor nyilván a felgyülemlett por okozhat gondot néhány alkatrészben, melegedést vagy érintkezési hibát okozva. A feltelepített programok fogyasztják a kapacitását a számítógépnek, ami ettől sok esetben le is lassul.
   Ha egy-másfél év után tudunk találkozni egy ilyen felhasználó számítógépével – mondja Takács Zoltán –, mi nagyon sok okos tanáccsal láthatjuk el a felhasználót. Például olyan tanáccsal, hogy melyik programot, programokat ne használja. Ezek nagyon sokszor lassítják indokolatlanul a rendszert, hoznak fel olyan reklámokat, reklám oldalakat, amikre a felhasználó nem kíváncsi.

Ha lelassul a számítógép

     A leggyakoribb hiba, amivel megkeresik a TZteam szervizét, az a számítógép lelassulása. Ilyesmi nagyon sok okból megtörténhet. Oka lehet, hogy már elavult a rendszer (most 5-6 éves számítógépekről beszélünk). A felhasználó nem is tudja, hogy az operációs rendszert a gyártó rendszeresen frissíti, mégpedig a beleegyezése nélkül, és az automatikus frissítések újdonságokat hoznak a rendszerbe. Az újdonság nagyobb memóriát, magasabb kapacitású winchestert igényelne a géptől, de számítógépen tárolt videók, fényképek, dokumentumok mellett elfogy a hely, és emiatt sokszor lelassul a számítógép.
   Nagyon sokszor a felhasználó nem veszi észre, hogy vírustámadás érte. Hiszen vagy nem megfelelő a vírusvédelme, vagy valami olyan féreg került be a számítógépébe, ami megkerüli az ő vírusvédelmét. Ilyenkor is nagyon sokszor az a tünet, hogy a számítógép lelassul, nem kapcsol be elsőre, felugrik egy lecsukhatatlan ablak, ilyesmi. Ha egy ilyen gépről e-mailt küld egy barátjának, ismerősének, simán átküldheti ezt a vírust vagy férget a levéllel együtt, és így szépen terjed – foglalja össze a tüneteket Takács Zoltán.
    – Van, hogy egy család összes gépe megfertőződik, gyakran látunk ilyet. Lefrissül valamelyik program az egyik családtag gépén, és OK-t nyom egy olyanra, amire nem kellett volna – de jóindulatúan ezt nem tudja megkülönböztetni, és a féreg a családi hálózaton percek alatt megfertőzi valamennyi otthoni gépet.
    Egy másik videóban arról lehet hallani, hogy mi a teendő, ha véletlenül, használat közben beleömlik a gépbe egy pohár tea, vörösbor, netán valami sűrű szörp – amire szintén van példa a szervizben szerzett tapasztalatok szerint. Nagyon szórakoztató ezeket a jól szerkesztett videókat megtekinteni, bátran ajánljuk minden számítógép-használónak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez