Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656793
   « Vissza

Eladták az Ikarust

 « Cikkek és hírek 
2019. augusztus 22.
 

kepfile

    Kovács Péter a legutóbbi polgármesteri videóinterjúban jelentette be, hogy Dienes Árpád végrehajtónak a sokadik árverésen sikerült vevőt találnia az Ikarusra, A vevő egy kínai hátterű, magyarországi bejegyzésű cég, amelyik nyilvános liciten vásárolta meg a 28 hektáros földterületet a rajta lévő felépítményekkel együtt.
   A vevő képviselője felvette a kapcsolatot a polgármesterrel, és tájékoztatta a tervekről is. Eszerint elektromos meghajtású autókat összeszerelő üzemet terveznek itt felépíteni, valamint lenne egy logisztikai központ is, amely a Kínából származó árucikkek raktározását és elosztását végezné. Kínában mintegy 99 különféle népcsoport él együtt, s a tervek között az is szerepel, hogy bemutatnák a kínai népcsoportok életét, hagyományait, hogy az emberek jobban megismerhessék ezt a sokszínű országot.
    A megbeszélések során az is kiderült, hogy a jelentős beruházáshoz a kínai állam hozzájárulására is szükség volt. Nem csak az Ikarus gyár területét vették meg, hanem az alatta lévő, nemrég kipucolt telket is (ha a Margit utcán a Sarjú utca felé autózunk, akkor a balra lévő terület, a lőtér fölött), valamint megvásárolták az Ikarus Művelődési Ház épületét is. A területvásárlás jogi procedúrája még várhatóan egy hónapig eltart, utána léphetnek birtokba.
    Ha visszatekintünk az időben, az Ikarus gyár akkor került érdekes helyzetbe, amikor 2006-ban, a választások előtt Demszky Gábor főpolgármester és Szabó Lajos Mátyás polgármester a sajtóban bemutatta a gyárat, mint egy leendő lakópark helyét. Ez nyomban felkeltette a befektetők érdeklődését, és el is kelt a reménybeli lakópark. Ősszel megválasztották Kovács Pétert polgármesternek, s neki egyfolytában bizonygatni kellett az érdeklődő befektetők előtt, hogy itt bizony nem lesz semmiféle lakópark, mert ez ipari terület, és az önkormányzat nem szeretne ettől eltérő hasznosítást. A gyár területét birtokló Felikon kft. egyre reménytelenebb pénzügyi helyzetbe került. A NAV és az Önkormányzat minden évben szorgosan bejegyeztette a 107259 helyrajzi számú ingatlan tulajdoni lapjára az adótartozást, s most eredményes lett az árverés. A továbbiakat jelenleg még csak találgatni lehetne, a fejleményekről természetesen beszámolunk. (Ferenci)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez