Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655797
   « Vissza

Zöldséges párolt felsál

 « Receptek 
2019. augusztus 22.
 

                             Aktuális receptünk (Vízvári Mariska szakácskönyvéből)

   Hozzávalók: 1,5 kg hosszúfelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy szál sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 fej zeller, 1 nagy fej hagyma, 1 kis fej kelkáposzta, 15 dkg zsír, 2 dl tejföl, só, bors
   A húst egy darabban megmossuk, a füstölt szalonnával megspékeljük, sózzuk, borsozzuk. A sárgarépát, gyökeret, zellergumót lereszeljük. A hagymát, kelkáposztát laskára vágjuk, behintjük vele a tepsibe tett húst. Forró zsírral leöntjük, kis vizet öntünk alá. Sütőben puhára pároljuk, szükség szerint kevés vizet öntünk alá. Ha a hús egészen puha lett, kivesszük a tepsiből és felszeleteljük. A tejfölt összeforraljuk a tepsiben lévő lével és a felszeletelt húsra öntve tálaljuk.

                                                                                                                                        Jó étvágyat kívánunk!)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez