Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28663607
   « Vissza

Választási tájékoztató

 « Cikkek és hírek 
2019. augusztus 22.
 

(Kivonat a „Budapest XVI. kerületi Helyi Választási Iroda tájékoztatója” c. összeállításból, amely teljes terjedelmében megtaláható: www.bp16.hu)

  Tisztelt Választópolgárok!
 Magyarország Köztársasági Elnöke a 2019. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását, a Nemzeti Választási Bizottság a 2019. évi nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választását 2019. október 13. napjára (vasárnap) tűzte ki.
  A választópolgárok a szavazóköri névjegyzékbe vételükről szóló értesítést 2019. augusztus 7-től kezdődően kapják meg a Nemzeti Választási Irodától. A Helyi Választási Iroda (a továbbiakban: HVI) értesítő átadásával vagy megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe történt felvételéről azt a választópolgárt, aki 2019. augusztus 7-ét követően kerül a település szavazóköri névjegyzékébe.
  A választópolgár személyesen, a lakóhelyéhez (állandó lakcím) tartozó szavazókörben szavazhat.

  Átjelentkezés
 Átjelentkezésre irányuló kérelmet az a választópolgár nyújthat be a HVI-hez, aki 2019. június 26-án és az átjelentkezésre irányuló kérelme elbírálásakor ugyanazon tartózkodási hellyel rendelkezett, és tartózkodási helyének érvényessége legalább 2019. október 13-ig tart. (...)
 Az átjelentkezésre irányuló kérelem a helyi önkormányzati, nemzetiségi választópolgár esetében emellett a nemzetiségi választásra is kiterjed.

  Mozgóurna
  Az a választópolgár, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe, kérheti, hogy a szavazatszámláló bizottság vigyen ki számára mozgóurnát.
  A mozgóurnát a választópolgár kérheti: a lakcímére; átjelentkezés esetén a tartózkodási helyére; a lakóhelye, vagy tartózkodási helye szerinti szavazókör területén található egyéb címre.
  A választópolgár mozgóurna iránti kérelmet nyújthat be (főszabályként október 9-ig) a Helyi Választási Irodához; a szavazás napján (legkésőbb 12 óráig) az illetékes szavazatszámláló bizottsághoz.

  Felhívom a Tisztelt Választópolgárok figyelmét arra, hogy a választási értesítőt figyelmesen olvassák el, mivel az tartalmazza, hogy a választópolgár lakcíme melyik szavazókörhöz tartozik, továbbá, hogy az a szavazókör melyik önkormányzati intézményben (szavazóhelyiség) található!
  A szavazás során a szavazatszámláló bizottság először megállapítja az Ön személyazonosságát és azt, hogy szerepel-e a névjegyzékben. A személyazonosság és a lakcím vagy személyi azonosító igazolására a következő, érvényes igazolványok alkalmasak:
• lakcímet tartalmazó személyazonosító igazolvány (régi, papíralapú, könyv formátumú) vagy
• személyazonosító igazolvány (kártya formátumú), vagy útlevél, vagy vezetői engedély (kártya formátumú) és mindegyik felsorolt igazolvány mellett a lakcímigazolvány (lakcímkártya).
  Ha Ön a fent felsorolt okmányok egyikével sem rendelkezik a szavazás napján, vagy azok érvényessége lejárt, nem szavazhat, ezért kérem, hogy okmányai érvényességét nézze meg, és szükség esetén gondoskodjon arról, hogy okmánya a szavazás napján érvényes legyen.

 Tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Polgármesteri Hivatalban Választási Információs Szolgálat működik, ahol munkatársaim készséggel állnak a rendelkezésükre. Telefonon: 4011-473, 4011-416, 4011-548, FAX: 404-4298, és e-mailben: hvi@bp16.hu.

 További információkat találhatnak az önkormányzati választással kapcsolatban a www.valasztas.hu, valamint a www.bp16.hu weboldalakon is.
                                                                                                                                                             Dr. Csomor Ervin
                                                                                                                                   a Helyi Választási Iroda vezetője



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez