Hozzávalók: 1 kg paradicsom, fél kg TV paprika, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál lecsókolbász, 1 szál parasztkolbász, 3 fej hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 kiskanál majoránna, só, ízlés szerint cukor, rizs. A szalonnát felaprózzuk, üvegesre sütjük. Beletesszük a felkockázott hagymát, kis idő múlva a 2-3 centisre vágott kolbászokat. Ha kell, zsírt teszünk hozzá. Mikor a kolbász mindenhol megpirult, kivesszük és félre rakjuk. Beletesszük a pirospaprikát, kis idő múlva kis vizet öntünk hozzá. A paprikát, paradicsomot felkarikázzuk. Először a paradicsomot tesszük bele, mikor levet ereszt, jöhet a paprika. Sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket. Mikor félig kész, fél marék rizst elkeverünk benne, ha kell, vizet öntünk bele. Mikor a rizs majdnem megfőtt beletesszük a kolbászkarikákat és még 5-10 percig rotyogtatjuk, majd lefedve pihentetjük. Jó étvágyat kívánunk!) |