Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658176
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2019. november 13.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Hungária körúti, negyedik emeleti lakásában elesett az idős lakó, önerőből nem tudott ajtót nyitni. Október 10-én reggel a tűzoltók nyitottak utat a mentőknek.
Nem adott életjelet egy idős úr Nagy Lajos király úti lakásából október 11-én. A raj az ablakon át ment be, az illetőt zavart állapotban találták, a mentők az Uzsoki kórházba szállították.
Október 13-án délután a Bolgárkertész utcába szólt a riasztás: az idős lakó nem mutatkozott. Holtan találták.
Október 19-én reggel egy Nagy Lajos király úti lakást törtek fel, melyben rosszul lett egy idős személy.
November 3-án a rendőrség jelenlétében a betört ablakon át mentek be egy Szobránc utcai lakásba, mert lakója nem adott életjelet magáról.
November 5-én az Öv utcában, a Nagy Lajos király úton és a Thököly úton történt lakásfelnyitás.

Közlekedési balesetek

Október 11-én 11 órakor Nissan és Renault típusú autók karamboloztak, személyi sérülés nem történt. A forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg. Szintén október 11-én az M3-as bevezető szakaszán, az OMV kútnál ütközött két személyautó, négy gyereket és két felnőttet vittek a Baleseti Intézetbe.
Október 19-én 14 órakor négyes karambol történt a Kerepesi út 36-nál. A közreműködők: Mazda 6, Audi A4, Peugeot 308 és egy Renault Thalia. Ketten megsérültek. E napon délután két személyautó ütközött a Mogyoródi út 15. szám előtt.
Október 23-án éjfélkor a Nagy Lajos király út és Egressy tér találkozásánál egy Ford Focus villamosmegállóba rohant, több közlekedési táblát, korlátot kidöntve. Senki nem sérült meg.
Október 24-én Toyota Corol­la ütközött egy Opellel a Stefánia út és Ajtósi Dürer sor sarkán. Egy sérült gyermeket az I. számú Gyermekklinikára szállítottak.
Október 29-én két helyszínre történt kivonulás. A Várna utca 20. előtt három személygépkocsi karambolozott, két személy fej-, illetve végtagsérülést szenvedett. Délután 15 órakor az M3-as kivezető szakaszán, a Szőnyi úton egy Toyota Avensis sávelválasztó betonelemeknek ütközött, melyeknek egy szembejövő VW Transporter hajtott neki. Egy személy megsérült, a raj áramtalanított, a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
Október 31-én 9 órakor a Hungária körút 60. előtt az úttesten hagyta műszaki hibás Suzukiját a zavartnak tűnő sofőr, aki idővel visszatért a helyszínre. A tűzoltók kézi erővel hárították el a forgalmi akadályt.

Szénmonoxid

November 4-én éjjel egy Columbus utcai, harmadik emeleti lakásban bejelzett a riasztó. A gáz a fürdőszobai VESTA típusú készülékből jött, aminek nem volt elégséges légellátása. A készüléket a Gázművek szakembere lezárta.

Tűz a hotelben

Október 29-én egy Nagy Lajos király úti 12 szintes hotel földszinti konyhájában meggyulladt az olaj a fritőzben. A szakács azt észlelte, hogy mögötte nagy világosság támadt, megfordulva látta a felcsapó lángokat, majd időben kimenekült. A tűzoltók egy C-sugárral oltottak, a gázt elzárták. A tűz megolvasztotta az elektromos vezetékeket, a csempék lehullottak a falról, a falak kormozódtak.

Hűtőszekrény

Egy Dongó utcai lakásban kigyulladt a hűtőszekrény, a tüzet a háziak részben eloltották október 16-án délután.

Meggyulladt farakás

Október 31-én a Pered utca 8-ban két ház közötti zárt udvaron ismeretlen okból kigyulladt egy farakás; az egyik ház falán a szigetelés körülbelül 20 négyzetméteren károsodott.

Csőtörés

Egy Zsálya utcai, második emeleti lakásból víz szivárgott az alsóbb lakásokba november 2-án. A gondnok és a szomszédok jelezték: az idős lakó talán rosszul lett, mert nem nyit ajtót. A raj dugólétrával az ablakon át ment be, senkit nem találtak a lakásban.

 

XVI. kerület

Tűz az Ikarusban

Az Arany János utca 52-ben használaton kívüli présgépeket bontottak lángvágóval október 14-én. Ettől meggyulladtak a gép alatti, 5x30 méteres, 7 méter mély aknában felhalmozott anyagok, gumik, lerakódott olajrétegek. A tűzoltók három habosított C-sugárral végezték az oltást, sérülés nem történt.

Közúti balesetek

Ittas személy a kocsijával árokba hajtott a Veres Péter út 52-nél október 15-én reggel. Sérülés nem történt, az autót a raj húzta ki.
Október 31-én a Rákóczi út és Baross utca sarkán személyautó ütközött össze egy motorossal, aki sérüléseket szenvedett.
November 2-án éjjel a Mátyás király utca 4. szám előtt menet közben kigyulladt és teljesen leégett egy emeletes busz motortere. A raj két O-sugárral oltott.
November 5-én délután az Állomás téren egy HÉV-szerelvény első két tengelyén befogott a fék és füstölt.

Ismeretlen sérült

Október 15-én kora délután a mentők kérésére egy József utcai családi házba mentek be a tűzoltók. Bent egy sérült személyt találtak, akit nem sikerült beazonosítani.

Kigyulladt a Lada

Október 25-én délután egy Újszász utcai üzemcsarnokban emelőn elhelyezett Lada 2105-ös gépkocsin hegesztési munkákat végeztek, eközben a kocsi kigyulladt, utastere egészen, motortere részben kiégett. A dolgozók kézi tűzoltó készülékkel és fali tűzcsappal végezték el az oltást, a raj a csarnokot ventillátorral átszellőztette.

Gyermekbaleset

A Karát utcai BMX-pályán a medencében elesett és súlyosan megsérült egy gyerek október 28-án délután. A pálya síkossága miatt a mentők nem tudták kiemelni a biciklist, így hívták a tűzoltókat.

Gázriasztó

Egy Piski utcai házban bejelzett a riasztó október 30-án délután. A lakók ablakot nyitottak, és elhagyták az épületet.

Zárlat

Október 31-én délután egy Rózsa utcai, kétszintes családi ház földszinti konyhájában kigyulladt az elektromos kötődoboz. A tulajdonos áramtalanított, majd eloltotta a tüzet. Megégtek a fali vezetékek, a falazat kormozódott. A tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a helyszínt.

Betegmentés

Egy Attila utcai családi házban idős személy rosszul lett, nem tudott ajtót nyitni. A raj a rendőrség jelenlétében hatolt be.

Fakár

November 1-jén a Pálya utca 5-nél 10 méteres, járdára és az úttestre hasadt fát fűrészeltek szét.

Olajfolt a Szilasban

November 3-án reggel olajfoltot észleltek a Szilas-patakban a Rákosi útnál. A tűzoltók beazonosították a gázolaj-folyás forrását: egy esővíz-csatornából jött.

Égő melléképület

November 5-én délben egy Csömöri úti családi házzal egybeépített, 15 négyzetméteres melléképület égett ki. A tűz az ott lévő kályha környékéről indult.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez