Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28777143
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2020. január 22.
 

XIV. kerület

Szeméttűz

Az Olaf Palme sétányon égő szemétdombot oltottak el a tűzoltók december14-én délelőtt.

Lakásfelnyitások

December 10-én este hívta a rajt egy édesanya a Csernus utcába, mert fia (aki korábban öngyilkossággal fenyegetőzött) bezárt lakásába nem tud bemenni. A raj a bejárati ajtót feltörve hatolt be a lakásba, ott azonban senki nem volt.
Egy Torontál utcai, második emeleti lakás idős lakója nem adott életjelet magáról, a zárban belülről benne volt a kulcs. December 16-án a tűzoltók az erkély ablakát betörve mentek be, és átadták a beteget a mentőknek.
Egy Füredi utcai, harmadik emeleti lakó nem adott életjelet. Rokon kérésére erővel hatoltak be december 19-én délután.
Január 1-jén erővel ment be a raj egy Thököly úti lakásba, bent egy elhunyt személyt találtak.
Január 4-én délelőtt egy Egressy úti lakást törtek fel a tűzoltók a rendőrség kérésére.

Betegmentés

Január 2-án délután combnyaktöréses beteget hoztak le a mentőknek egy Hungária körúti, harmadik emeleti lakásból.
Január 4-én egy Bánki Donát utcai ház harmadik emeletéről szállítottak le egy beteget a mentősöknek.

Őrizetlen tűz

A városligeti Dvorzsák sétányon magukat ligetvédőknek nevező hajléktalanok étkezés céljából tüzet gyújtottak, majd őrizetlenül hagyták. December 19-én délelőtt oltotta el a raj.

Cserépkályha

Egy Torontál utcai, harmadik emeleti lakás szobájában egy négyzetméteren égtek a tárgyak a cserépkályha mellett december 17-én délután.

Közlekedési mentések

Egy VW típusú személygépkocsi útpadkának ütközve felborult december 14-én éjjel a Hungária körút 117. előtt. Vezetője nem sérült meg, a rendőrök vérvételre vitték kórházba.
A Szugló utca és Nagy Lajos király útja sarkán két személygépkocsi ütközött december 21-én este 10 óra után. Az egyiknek csak a karosszériaelemei voltak a helyszínen, a másik – egy Mercedes – a villamossíneken landolt, gazdája elhagyta a helyszínt.
December 23-án 9 órakor a Vezér út és Fogarasi út sarkánál két személyautó karambolozott, senki nem sérült meg.
A Stefánia út 2. előtt Seat Leon ütközött Suzukival (ami az oldalára borult) december 28-án 22 óra 15 perckor. Egy sérült kórházba került, a forgalmi akadályt kézi erővel távolították el.
Január 7-én hajnali 5 órakor az Ajtósi Dürer sor 1-nél Daewoo Matiz közlekedési lámpának ütközött. Egy beszorult személyt a tűzoltók feszítő-vágóval mentettek ki.

Faág

A Telepes utca és Miskolci utca sarkán egy 8 méteres magasságban letört, lógó ágat szedtek le XIV/létra használatával december 22-én.

Pincetűz

Egy Örs vezér úti tetőtér-beépítéses családi ház pincéjében tűz ütött ki december 25-én este. Az albérlő tetőtéri lakhelyén füstöt érzékelt alulról jönni. A közben megérkezett főbérlővel megtalálták a füst forrását a pincei satupad alatt. Valaki a zárt pinceablakot kinyitva gyúlékony anyagot dobott be; felmerül a szándékosság gyanúja.

Adventi koszorú

Egy Vezér úti, harmadik emeleti lakás szobájában kigyulladt az adventi koszorú december 26-án reggel. Az alatta lévő asztal üveglapja betört a hőtől, a szőnyeg fél négyzetméteren égett.

Gázmérgezés

December 31-én reggel gázmérgezést szenvedett három személy. Egy felnőtt súlyosan, egy másik felnőtt és egy gyermek könnyebb sérülést szenvedett. A Gázművek lezárta a hibás gáztűzhelyt.

Zárlat

Egy Fogarasi úti, harmadik emeleti lakásban égett a biztosítéktábla december 31-én este. A tűzoltók kiérkezése előtt a szomszéd áramtalanítás után részben eloltotta a tüzet vízzel, a végleges oltást egy puttonyfecskendővel végezték.

Tűzijáték

Január 1-én éjfél után a Gvadányi út 104. előtt az utcán tűzijáték maradványait oltották el egy D sugárral.

A lift rabjai

Január 6-án éjjel 1 óra után egy Vezér utcai, tízemeletes lakóépület liftje akadt el. A benne utazó 4 személyt a tűzoltók mentették ki.

XVI. kerület

Szivárgó gázcsonk

December 9-én 10 óra 18 perckor riasztották a tűzoltókat a Rákosi út 56-hoz, ahol a sarkon álló gázcsonk körül többen gázszagot éreztek. Az elzáró szerelvény mellett szivárgott a gáz, a Gázművek szakemberei intézkedtek az elzárásáról.

Közlekedési balesetek

A Kossuth Lajos utca 105-nél személyautó ütközött a kerítésnek december 14-én reggel 5 órakor, személyi sérülés nem történt. A raj áramtalanított és átadta a helyszínt a rendőrségnek.
Január 5-én éjjel két órakor két személyautó ütközött a Csömöri út 120. előtt, senki nem sérült meg.

Lakásfelnyitások

Idős személy elesett Enikő utcai, földszinti lakásában. De­cem­ber 15-én délután károkozás nélkül az ablakon át hatoltak be a tűzoltók, utat engedve a mentőknek.
December 17-én délelőtt a Margit utcában a gondozónő nem tudott bejutni 90 éves ápoltjához, aki nem bírt kijönni a bezárt lakásból és kiabálva kért segítséget. A raj a rendőrség hívására erővel törte fel a hevederzáras bejárati ajtót.
Egy Csipkés közi, második emeleti lakó nem adott életjelet magáról. December 24-én délután hozzátartozói kérésre a raj erővel hatolt be a sérült személyhez.
Szintén december 24-én 18 óra 53 perckor jött a hívás az Olga utcából, mert egy első emeleti lakó nem nyitott ajtót. A raj a rendőrség jelenlétében az erkélyajtón át hatolt be a lakásba, ahol alva találták az illetőt.

Fakárok

A Szilágyi Dezső utca 23. előtt 5 méteres fa dőlt az úttestre. December 24-én délelőtt fűrészelték szét a forgalmi akadályt.
Délután a Hősök fasora 11-be történt kivonulás, ahol a telekhatáron lévő 8 méteres fa dőlt a szomszédos épület tetejére.
December 26-án délután a Futórózsa utca 116-nál dolgozott a fűrész: egy tujafa dőlt meg vészesen.

CO-jelzés

A Kendermag utca 87-ben december 21-én reggel bejelzett a riasztó. A kivonult raj műszerei nem mutatták ki gáz jelenlétét.

Hívatlan látogató

December 28-án éjjel a Nádor utcában valaki a kerítésen átmászva akart bejutni egy családi házas ingatlanba, ám leesett onnan, beverte a fejét és elvesztette az eszméletét. A mentősöknek a tűzoltók hozták ki a kerítésen átemelve, a Baleseti intézetbe szállították.

Égő hulladék

December 31-én délután egy Etelköz utcai építési területen álló konténerben gyulladt ki a hulladék, amit az arra járók részben eloltottak. A raj egy D sugárral hűtötte vissza a két négyzetméteren még izzó részeket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez