Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658897
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Kos jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2020. március 18.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Idén március 20-tól április 19-ig tartózkodik a Nap a Kos jegyében. Megkezdődik a csillagászati és asztrológiai tavasz, mely a tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig tart az északi féltekén. A túloldalon a déli féltekén ez a periódus időjárásilag az ősznek felel meg. Hogy tovább bonyolítsuk a kérdést, meg kell jegyeznünk, hogy a trópusi égövön nem létezik ez az évszak. Mi a mérsékelt öv lakói azonban élvezhetnénk a tavasz összes örömét.

  A Kos ember tele van tűzzel, tetterővel. Lételeme a versenyzés. Ő az, aki sosem adja fel, mindent megtesz a győzelemért. Harcmodora egyenes, agressziója azonnal felismerhető. Megvádolható néha nyers modorral, meggondolatlansággal és talán nem is divatos manapság valakinek a szemébe mondani az igazat, de őt ilyen fából faragták. Győzni akar, de nem megsemmisíteni. Első akar lenni, de nem gúnyolja a gyengébbeket. Egy bölcs azt mondta, hogy két ember között a legrövidebb út az egyenes beszéd. A Kos ember utálja a kerülőutakat, a ravaszkodást, a fondorlatot, az intrikát. Minden olyan életterületen elemében érzi magát, ahol harcolhat. A legmagasabb szintje az, amikor életeket menthet.

  Ne rejtsük véka alá, hogy az idén tavasszal örömünkbe jó adag üröm is vegyül. Az öröm édes, az üröm keserű, ezért sem örülünk, amikor édesre készülünk és keserűséget kapunk. Hogy mire gondolok? Igen, eltalálták! A koronavírus járványra.
  A többi influenza és a koronavírus járvány összehasonlítása kapcsán az jut eszembe, hogy a mókus is rágcsáló, mint a patkány, de jobb a reklámja. Sokan nem tudják, hogy a patkányok szociálisan kiemelten érzékenyek. Bajba jutott társaikon segítenek. Ez a táplálkozási lánc csúcsán álló ember nevű főemlősre sajnos egyre kevésbé jellemző. Szóval kitört a koronavírusok elleni védelmi világháború. Ha a támadáshoz nincs fegyver, ami hatékony, akkor el kell bújni a közös ellenség elől.
  Ha elgondolkodnánk azon, hogy egy járvány, mint minden más esemény, milyen üzenetet hordoz, akkor könnyen úrrá lehetnénk azon a pánikon, mely végigsöpör embertársainkon. A vírusok az asztrológiában az Uránusz szimbólumláncához tartoznak. A planéta egyik alapanalógiája a szabadság. Ez az eszme szellemi szinten azt jelentené, hogy bizonyos korlátokon belül szabadok lehetünk. Szabad akaratunk van, mely arra vonatkozik, hogy képesek vagyunk döntéseket hozni. Azonban a döntéseinknek következményei vannak.
  A korlátlan szabadságot szabadosságnak hívják. Az egoizmust úgy fogalmazhatjuk meg, hogy azt teszek, amit akarok; úgy, ahogy akarom, és akkor, amikor akarom. Tehát egy akarat létezik, a saját akaratom. Ez azzal jár, hogy az egoista képtelen alkalmazkodni egy magasabb szemponthoz, egy közösség érdekeihez.
  Hogy hiheti el bárki azt, hogy nincsenek határok? Bármiféle Vízöntő korban is élünk, Kronosz gyerekeiként előbb-utóbb lepereg életünk homokórájából a homok. Kinek gyorsabban, kinek lassabban. Szabályokra, felelősségvállalásra, fegyelemre, célokra szükségünk van. Ez a Szaturnusz, amely megtart bennünket. Az Uránusz a félreértett liberalizmus.

  A szabadosság világát sújtja a koronavírus támadása. Nem politikára gondolok, hanem életmódra. A megoldás a Szaturnusz, ami jelen esetben nem más, mint a helyesen értelmezett konzervativizmus. Ez nem a teljes tiltásról szól, hanem arról, hogy komolyan vegyük az életünket, a Sorsunkat. Kína legyőzte a koronavírust, mert ott létezik fegyelem. A világunk esélyt kap arra, hogy összefogjon.
 A Kos periódusban erős energiák működnek. A legmagasabb szintű harc az, amikor másokért teszünk. A kereszténység felismerte, hogy a legnagyobb erő a szeretet. A cselekvő szeretetre gondolok. Az a cselekedet, mely nem rólam szól, és mégis visszahat rám. Az a kérdés, hogy megérti-e a világ az üzenetet, vagy csak az üzenet hordozóját akarja mindenáron megsemmisíteni. A megfejtést Önökre bízom.

  Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
  Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                             Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez