Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656853
   « Vissza

Valter Attila a Tour de Hongrie idei győztese!

 « Cikkek és hírek 
2020. szeptember 16.
 

Minden idők egyik legerősebb magyarországi országúti kerékpárversenyét hozta a 41. Tour de Hongrie, amely hangos volt a ragyogó csömöri sikerektől.

kepfile

A győzelem pillanata: a csömöri Valter Attila lett a Tour de Hongrie idei győztese

  Húsz csapat 119 versenyzője állt rajthoz az első szakaszon Esztergomban, majd a dobogókői emelkedő háromszori bevétele után a csömöriek közül Valter Attila és Szatmáry András is a győztessel azonos idővel ért célba.
  A második szakaszon a Debrecen és Hajdúszoboszló közötti 185 kilométeren András szinte végig szökésben volt, a részhajrákon nyert időjóváírásokkal virtuálisan átvette a sárga trikót is, az eredményhirdetésen azonban ténylegesen rá került a legjobb magyarnak járó fehér mez, amit három napon keresztül lelkiismeretesen meg is védett.
 Egészen az utolsó napig. Ekkor a királyetapon Valter Attila hengerelt: 187 kilométeren keresztül végig türelmesen tekert, ismerte a terepet és a szakasz minden centiméterét, hegyimenőként jól tudta, hogy eljön az ő ideje, de az utolsó kilométerig várt. A mezőny nagy része leszakadt, amikor a kiváló formában lévő Attila robbantott és fantasztikus hajrával elsőként ért a Kékestetőn felállított célba.
 Szenzációs, tudatos, remekül megtervezett és kivitelezett versenyzéssel szerezte meg az összetett győzelemért járó sárga trikót, illetve a legjobb magyarnak járó fehér mellé a hegyi pontverseny legjobbjának járó pirosat! Lengyel Tamás 2005-ös sikere óta, tizenöt esztendős szünet után ünnepelhettünk újra magyar győztest a hazai körversenyen!

kepfile

Valter Attilának gratulál az édesapja, Valter Tibor, 27-szeres magyar bajnok (országúti kerékpár), a Cube-Csömör kerékpáros klub vezetőedzője.

     – Úgy érzem, ez eddigi életem legnagyobb győzelme – kezdte értékelését a versenyszervezőknek a 2020-as Tour de Hongrie-győzelem után a csömöri Valter Attila. – Talán a tavalyi Tour l’Avenir volt hasonló. Elképesztő érzés, még nem fogtam fel igazán, hogy ezt megnyertem annyi ideig fantáziáltam a győzelemről. Már tavaly is rengeteget, mert közel voltam hozzá. Ezúttal nagyon jó lábaim voltak, a támadásig egészen könnyedén tudtam jönni, de vitt a motiváció, annyi embertől hallottam, hogy hajrá Attila, így nem lehetett elveszíteni. Nagyon köszönöm mindenkinek, hajrá, magyarok!



 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez