Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28662782
   « Vissza

Háztűznézőben a CIVILeknél

 « Cikkek és hírek 
2021. február 17.
 

  Január 1-től új irodába költözött a CIVIL 16 Egyesület. A korábbi József utcai magáningatlant a kerület központjában, a Mészáros József utca 4. szám alatt található irodára cserélték.
    – Hogy miért volt szükség a cserére? – kérdezett vissza Schaffer Viktor, az egyesület elnöke.      – Elsősorban azért, mert a József utcai telephelyünk a kerület szélén, nehezen megközelíthető helyen volt, míg az új irodánk a központban, pár méterre a Jókai utcai Szakrendelőtől és a környező nagy forgalmú üzletektől található. A korábbi központunk egy magánkézben levő ingatlanon volt, ez utóbbi irodát pedig az egyesület saját költségvetéséből finanszírozza.

kepfile

Daróczi Zoltán és Schaffer Viktor a Mészáros József utca 4. szám alatti új irodában

    Az új iroda nem mellesleg az egyesület megújulásának a jelképe is egyben. 2021-től ugyanis a CIVIL 16 Egyesület is támogathatóvá vált az adónk 1%-val, mellyel mindenképpen élni is szeretnének. A felajánlásokat a 19026662-1-42-es adószámra várják. Ezen kívül az egyesület „alkalmassá vált” a középiskolás diákok közösségi szolgálatára is, mellyel a pandémia csillapodását követően szintén élni szeretnének. Ez ügyben már kezdeményezik is a kapcsolatfelvételt a kerületi középiskolákkal.
    – Sok olyan programunk van, melybe a diákok is be tudnának segíteni. A szemétszedéstől kezdve az ételosztáson keresztül egészen a nyugdíjasklubunk működésééig lehetőség van a diákok foglalkoztatására, melynek (úgy érezzük) nevelő hatása is lenne.

    Daróczi Zoltán, az egyesület alelnöke elmondta, a tavalyi évükre rányomta a bélyegét a világjárvány.
   – A legtöbb programunk, amit terveztünk, elmaradt, így nem tudtuk megismételni a 2019-es aktivitásunkat. Amit csak lehet, idén pótolni szeretnénk, ezért kiemelten figyeljük az egészségügyi helyzet alakulását.
  Azért néhány 2020-as eseményre büszkék tudnak lenni az egyesület vezetői. A márciusi karatén idején az egyesület tagjai például 164 maszkot varrtak, és osztottak szét a kerület lakói között. Később már nem saját kezűleg készítették, hanem vásárolták a maszkokat, ám ebben is volt kézimunka, hisz az 1750 darabot egyenként befóliázták, és úgy osztották szét az idősek között.
   – Július elején a Timur utcából keresett meg bennünket egy kisgyermekes anyuka – mesélte Schaffer Viktor -, aki azért kért segítséget, mert az új albérletük bebútorozására nem maradt elég pénzük. A felhívásunkra gyakorlatilag egy hét alatt összejött a lakás bútorzata. Aztán augusztusban egy másik kisgyermekes anyuka kért segítséget tőlünk, neki babakocsira lett volna szüksége, mi pedig ezt a kérést is teljesíteni tudtuk.

   Őszre azonban már csak néhány program maradt. A „Legendás” csütörtöki nyugdíjas klubból is csak egyet tudtak megtartani szeptemberben. Október elején még négy családnak sikerült tűzifával segíteniük, volt még egy szűk körű László Attila estjük, illetve karácsony előtt a hagyományos ételosztásukat is meg tudták szervezni.
   – Ez utóbbi területen a pandémia még a segítségünkre is volt – tette hozzá Daróczi Zoltán. – Mert a hagyományos ételosztásunkat, melyet minden évben a két ünnep között a Legenda Sörfőzde Centerben tartottunk, ezúttal a COVID megakadályozta. Mi ezért a rászorulóknak tartós élelmiszerekkel próbáltunk segíteni. És olyan sok volt a felajánló, illetve a kiszállításra is annyi önkéntes jelentkezett, hogy az adományokat már karácsony előtt el tudtuk juttatni az érintettekhez. Ez pedig új tapasztalattal látott el bennünket is, mert így saját szemünkkel láthattuk, hogy a felajánlások valóban a kerületi rászorulókhoz jutnak, így valószínűleg a jövőben is ennél az irányvonalnál maradunk majd.

   Ha már a jövő – mondjuk, az idei év második fele – is szóba került, akkor a végére néhány CIVIL-tervet is említsünk meg. Az egyesület vezetése szeretné a 2020-ra tervezett jótékonysági bált idén ősszel bepótolni. E mellett tervben van egy hétvégi buszos kirándulás is Hajdúnánásra, illetve szeretnének majd egy focitornát is szervezni a kerületi általános iskolásoknak.

    – A tervekből is látszik, hogy mi már egy egészséges 2021-re készülünk, bízva abban, hogy a vakcinával le lehet majd győzni ezt a vírust. Addig pedig mindenkinek azt kívánjuk, hogy maradjanak egészségesek, és ha bármiben segítségre szorulnának, forduljanak hozzánk bizalommal. A 06-20-8080-366-os egyesületi számunk gyakorlatilag éjjel-nappal hívható – zárta Civilek napi (február 1-jén készült) háztűznéző beszélgetésünket Schaffer Viktor. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez