Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28661393
   « Vissza

Egy lakástűz utóélete

 « Tűzoltósági hírek 
2021. május 12.
 

  Május 5-e üdítően mozgalmas nap volt a hosszú bezártságból lassan ébredező Kertvárosban. Reggel szociális vásárt tartottak a kerületi Vöröskeresztnél, utána következett a szépen felújított Szent Korona utcai óvoda átadása, majd koszorúzással emlékeztek meg az Erzsébetligeti Uszoda előtt a helyi olimpikonokról a Magyar Sport Napja alkalmából.

kepfile

  Eközben a Hunyadvár utcában lángra kapott és teljesen kiégett egy első emeleti társasházi lakás. A látványosságra összegyűlt tömegben többen mondogatták, hogy ez már igen benne volt a levegőben, merthogy így járhat mindenki, aki rendszeresen dohányzik az ágyban.
  A hatóságok közül elsőnek a közeli rendőrség munkatársai érkeztek meg, valamint az önkormányzat közbiztonsági referense. A lakásban feltételezhetően többen is bent rekedtek, így a jelenlévő hatósági emberek betörték az ajtót, és kihoztak két eszméletlen férfit. Nemsokára megérkeztek a tűzoltók is, akik hamar eloltották a tüzet.
  A mentők öt egységgel érkeztek a tűzesethez, és többeket füstmérgezés gyanújával, egy embert bokasérüléssel, egyet pedig súlyos légúti égéssel vittek kórházba (ő lehetett az egyik, akit sikerült kimenteni a lakásból).
  A társasház óriási szerencséje, hogy a tűz nem károsította a fölötte lévő lakásokat – gyorsan jöttek a tűzoltók, és jól dolgoztak. Hogy a kiégett lakást mikor fogják lakhatóvá tenni, az még a jövő zenéje, és a tulaj gondja. Valóban nem bölcs dolog az ágyban dohányozni...

kepfile

Az égő lakásból kimentett embert kísérik a mentőautóhoz a tűzoltók

  A tűzeset nyomán több rendőrt is kórházba kellett szállítani, és ez különös utóéletet adott a tűzesetnek. Előbb az internet népe kezdet hangoskodni arról, hogy ugyan miért kellett hősködni a rendőröknek, lám hogy jártak a füsttel teli lakásban. Ezzel az állásponttal a tűzoltóság vezetői is egyetértettek, mondván, hogy egy égő lakásba csak a tűzoltó hatolhat be, mégpedig teljes védőfelszereléssel, légzőpalackban, és úgy biztosan esik lesz bántódása – leszámítva azt, ha netán a nyakába szakad az égő gerenda, vagy felrobban a közelben egy átforrósodott gázpalack.
  Az utólag kisebb hangsúlyt kapott, hogy sikerült két ember életét megmenteni, és ugye az életmentés bizonyos áldozatvállalással jár. Aki fuldoklót menteni ugrik a vízbe, azt kockáztatja, hogy őt is víz alá húzzák. A Covid-betegek életéért küzdő orvos akár a járvány áldozatává is válhatott a vakcina nélküli (eléggé hosszú) időszakban.
   Az életmentés kockázatokkal járhat, és mi például nagyon büszkék vagyunk azokra, aki saját testi épségük árán is kihozták az embereket az égő lakásból, és nem a szolgálati szabályzatot böngészték az ajtó előtt, miközben azok odabent szénné égnek, vagy megfulladnak a forró füstben. (F)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez