Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659361
   « Vissza

Államtitkári látogatás Nagytarcsán

 « Cikkek és hírek 
2021. augusztus 18.
 

kepfile

Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa polgármestere, Papp János nyugállományú ezredes, a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének elnöke és Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a háromoldalú együttműködés aláírása után

  Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára tett látogatást Nagytarcsán július 20-án, fogadta őt Papp János nyugállományú ezredes, a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesületének elnöke és Rimóczi Sándor Vilmos polgármester. Az államtitkári látogatásnak az volt az oka, hogy a egykori Helyőrségi Művelődési Ház (a HeMo) felújítása jórészt elkészült, és vissza tudott költözni eredeti helyére a nyugalmazott honvédek egyesülete.
   Az egy külön történet, hogy a nagyobbacska termet megtöltő tárgyak hol rejtőzhettek a felújítás idején, Papp János ezredes, aki 2006 óta vezeti az egyesületet, büszkén mutogatta az értékes relikviákat, amelyek egykor hozzátartoztak Nagytarcsa mindennapjaihoz. Hogy a imperialista ellenségre irányuló rakéták elkerültek innen, annak nagyjából mindenki örülhet a környéken, de a katonaság ittléte bizony meghatározta korábban Nagytarcsa életét és közéletét is.
 Mint az államtitkár elmondta, 24 művelődési házat adtak át az önkormányzatoknak elsősorban azért, hogy a nyugdíjas katonák egyesületei megfelelő otthonra leljenek bennük. Itt a nagytarcsai HEMo-ban ez az átlagot messze meghaladóan sikerült, mint utóbb lapunknak elmondta, ez a legszebben felújított művelődési ház az összes átadott közül, őszintén gratulál az önkormányzatnak ehhez a munkához – bár ő egykor sokat megfordult a HeMo-ban, a felújított épületet össze sem lehet hasonlítani a 80-as évek retró művelődési házával...
Ünnepélyes keretek között megtörtént az együttműködési megállapodás aláírása a minisztérium, az egyesület és az önkormányzat között, és a jövőben Nagytarcsán is biztosított marad a katonai hagyományok ápolása.
  Az eseményt csoportképek készítése követte, majd egy igazi, katona módra elkészített őzpörkölttel zárták a napot az eseményen részt vevő katonák és civilek a szépen felújított nagytarcsai HeMo-ban. (Ferenci)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez