Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28654940
   « Vissza

Engedélyre vár a Mátyásföldi Jégcsarnok

 « Cikkek és hírek 
2021. október 14.
 

kepfile

A Mátyásföldi Jégcsarnok az Újszász út 45/B. területén található, megközelíthető a Seat Szabó autószalon után balra fordulva a Repülős emlékműnél, majd az iparterületen áthaladva előbb jobbra lesz (egy gazos területen) a szovjetek által itthagyott földalatti atombiztos óvóhely, majd tovább balra nyílik bejárat a jégcsarnokhoz. Amint megérkezik az építési hatóságtól a jégcsarnok használatbavételi engedélye, a lakossági idősávokban megnyitják jégpályát a lakosság előtt.

Teljesen elkészült, és megnyitásra vár a Mátyásföldi Jégcsarnok – tudtuk meg Simon Zsolttól, a beruházást végző Sportország SC Nonprofit kft. vezetőjétől. A megnyitáshoz szükséges használatba vételi engedélyhez minden szükséges iratot beadtak, megtörtént a helyszín bejárása, és amint a használatba vételi engedély megérkezik, azonnal nyithat a jégcsarnok, a nagyközönség előtt is.

 A lakossági idősávokban bárki bemehet korcsolyázni. A belépők pontos ára még nem lett meghatározva, de jóval kétezer forint alatt lesz, és a XVI. kerületi lakosok a belépőből 20 százalék kedvezményt kapnak.
 Simon Zsolt kicsit nehezményezi, hogy egy beruházás megvalósítása gyorsabb lehet, mint a vele kapcsolatos hivatali papírmunka. A jégcsarnok beruházása kétségtelenül igen gyors volt. 2020 elején írták alá Kovács Péter polgármesterrel a telekvásárlásról szóló szerződést, ami három évet adott a megvalósításra, de alig másfél év alatt elkészült a beruházás.
 A jégcsarnok egyébként nagyon impozáns lett, nem csak kívül, hanem műszaki megvalósításában, esztétikájában egyaránt. A teljes beépített terület két szinten 4400 négyzetméter tesz ki, a jégfelület 2200 négyzetméteres, ami biztosítja a szabványos, harmincszor hatvan méteres pálya kialakítását.

kepfile

Simon Zsolt, a Mátyásföldi Jégcsarnok építője és Kovács Péter polgármester 2020 februárjában, a terület adásvételi szerződésének aláírásakor. Rekordidő alatt elkészült a hatalmas beruházás

 Korszerű gépészet állítja elő a jégképzéshez szükséges mínusz 9 fokot, amiből előbb egy centis jégréteget képeznek, arra jön a pályavonalak felfestése, azt további 4 centi kopóréteg fedi, a legfelső felületen mínusz 4 fokos hőmérséklettel. A hőszivattyúk gazdaságos működéséhez szükséges földhőt 54 db 120 méterre lefúrt szondából nyerik, és a tetőfelületre napelemek is kerülnek a gazdaságos működés érdekében. A betonszerkezetet 25 cm vastag hőszigeteléssel borítják, tehát igencsak zöld és fenntartható lesz a mátyásföldi jégcsarnok.
 Lent a küzdőtéren és a lelátókon kívül 10+1 öltöző kap helyet (a plusz egy lesz a kerületből korizni vágyók öltözője, közel a bejárathoz). A felső szinten irodák és kiszolgáló helyiségek vannak, valamint két 300 négyzetméteres edzőterem, amit részben a mozogni vágyó nagyközönség, részben a sportolók, jéghokisok használhatnak erőnlétük fejlesztésére.
 A beruházó közreműködésével sikerült rendezni az ide vezető út tulajdoni viszonyait is (tudnivaló, hogy az Újszász út 45/B. magántulajdonban lévő terület, bonyolult viszonyokkal), és a következő testületi ülés tárgyal arról, hogy átveszik-e az utat, ami útépítést jelenthet. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez