Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28656134
   « Vissza

Tárkonyos újkrumplileves

 « Receptek 
2006. szeptember 6.
 
Hozzávalók: fél kg parázs­krumpli, 30 dkg csirkemell, 1 csészényi friss tárkonylevél, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fürtös uborka, só, citrom, olaj. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk és megfőzzük. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a megtisztított parázskrumplit (vagy a kockákra vágott nagyobb újkrumplit), a tárkony felét, a felszeletelt paradicsomot, paprikát, uborkát. Végül a lisztes tejföllel behabarjuk, hozzáadjuk a maradék tárkonyt, egyet rottyantunk rajta, majd levéve a lángról fedő alatt pihentetjük. Citromlével savanyítjuk ízlés szerint. Jó étvágyat kívánunk!
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez